Artur Melo
Artur Melo

ZVANIČNO: Artur Melo Barsin za 30.000.000 + 9.000.000! Gde će svi da stanu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.03.18. | 12:28

Slatke muke za Ernestea Valverdea

Cenkanje je trajalo nekoliko meseci, ali Barselona je na kraju uspela. Artur Melo, 21-godišnji vezista Gremija, u julu stiže na stadion Kamp Nou. Blaugrana je i zvanično potvrdila da je postigla dogovor oko kupovine brazilskog asa i da u julu stiče pravo da to pravo i aktivira. Javni su i finansijski detalji: transfer će koštati 30.000.000 evra, a još 9.000.000 Gremio će moći da zaradi u bonusima.

Još pre no što je transfer ozvaničen pisalo se da ti bonusi zavise od broja Arturovih utakmica u dresu Barse te da je vrlo verovatno da će ih sve ostvariti, pod uslovom da se ne ispostavi kao potpuni promašaj.

Izabrane vesti

S obzirom na to koliko ga je Barselona jurila bićemo slobodni da pretpostavimo da Katalonci znaju šta kupuju i da za Artura Enrikea Ramosa de Oliveiru Mela imaju velike planove. Uostalom, pedigre obećava. Bio je član U17 i U20 selekcije Brazila, nekoliko puta je i bio na spisku A tima, mada još čeka na debi. Svetsku slavu stekao je kada je sa Gremiom osvojio Kopa Libertadores 2017. godine.
Ne preterujem kad kažem da je na poslednjih 30 utakmica možda imao 20 pogrešnih pasova“, komentariše za Mundo Deportivo brazilski novinar Fernando Riš, koji dodaje da od Artura ne treba očekivati mnogo golova, pa čak ni asistencija.

Njegovo je da gradi igru. Izdvaja ga precizan pas, spretnost u situacijama jedan na jedan, jak je na lopti... Ima sve atribute koji se zahtevaju od Barseloninih fudbalera. Sada samo treba da pokaže da sve to može da radi i u evropskom fudbalu, na najvišem nivou.

Inače, oni koji su ga pažljivije gledali kažu da podseća malo na Barsinu legendu Ćavija, dok je on sam nedavno rekao da mu je idol Andres Inijesta sa kojim će od leta deliti svlačionicu.  Na Kamp Nou je ipak doveden baš kao Ćavijev naslednik. Takvog traže već dve godine. Razmišljalo se i o Atletikovom Kokeu, pa Marku Veratiju iz Pari Sen Žermena, čak i Arsenalovom Džeku Vilšeru ili Ilkaju Gundoganu, vezisti Mančester Sitija. Sa istom idejom stigli su i Ivan Rakitić, Andre Gomeš, Arda Turan, Denis Suarez, neki se nisu pokazali, neki jesu, ali ne u toj ulozi mozga ekipe na sredini terena. Videćemo kako će se snaći Artur.

A samo zamislite slatke muke koje će Ernesto Valverde imati dok bude birao startnih 11. Lionel Mesi, Luis Suarez, Filipe Kutinjo, Andres Inijesta, Serđo Buskets, Ivan Rakitić, Paulinjo, Usman Dembele. Svi oni za šest mesta u vezi i napadu. Denisa Suareza i Andrea Gomeša da ni ne računamo. Oni mogu već da pakuju kofere. A možda će i Inijesta? Kinezi nude vagone para.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

GremioArtur Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara