""
""

Zvezda krasnopisom ispisala pozivnicu za Arsenal: Da li je to Radonjić bacio peškir u lice Beljerinu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.17. | 17:49

Crveno-beli sigurnom igrom savladali Mačvu iz Šapca - 4:0, prvenac supertalentovanog Luke Ilića

A od sada do četvrtka u ponoć na usnama igrača, stručnog štaba i navijača Crvene zvezde titraće samo jedna reč - Arsenal!  Za takav spektakl pozivnica nije potrebna, ali igračkim krasnopisom temperaturu do tačke ključanja protiv šabačke Mačve podigli su, pre svih, Nemanja Radonjić, Nenad Krstičić, tandem napadača - Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći, ali i supertalentovani Luka Ilić prvim golom u Superligi.

Izabrane vesti

Srpski vicešampion je u sudaru sa novim superligašem postigao tri gola, a mogao je još najmanje toliko: Crvena zvezda - Mačva 4:0 (2:0). Dovoljno za pozitivan utisak, posebno zbog činjenice da su igrom u leru učenici Vladana Milojevića navijačima napunili oči. Naravno, najviše su obradovali sebe: planirani bodovi su osvojeni, stečeno je preko potrebno samopouzdanje pred okršaj sa jačim, kvalitetnijim i bogatijim engleskim klubom.

Golgeterski tonus odražali su Boaći i Pešić, ali je povremenim begovima po strani superiornost demonstrirao Nemanja Radonjić paker kod dva od tri Zvezdina gola... Čim su Šapčani iskakali iz šina guste zone Radonjić im je bežao po strani i davao sebi oduška, znajući da aplauzi Marakane pripadaju njemu. Njegova uvernost u sopstvenu brzinu toliko je narasla da se u jednom trenutku činilo kao da hoće da baci peškir u lice jednom od najbržih bekova na sveta i članu Arsenala Hektoru Beljarinu... To je potencijalni Radonjićev rival u slučaju da ga Arsen Venger uvrsti u beogradsku ekspediciju.

Lepo, baš lepo popodne za navijače Crvene zvezde. Opuštena pobeda, golovi i uz sve to kao gratis nastup Luke Ilića od prvog minuta, letošnje akvizicije Mančester Sitija na pozajmici u Beogradu koji je krunisan golom u poslednjim trenucima. 

Nema bolje stvari za trenera nego kada, u praskozorje velikog evropskog spektakla, njegov tim uspe jednim udarcem da ubije više muva! Crveno-beli su za samo 15 minuta ubili svaku pomisao Šapčana da mogu da stignu do pozitivnog rezultata, usput čuvali kiseonik u plućima za ono što ih očekuje. Festival promašenih šansi, dva gola i dominacija srpskog vicešampiona učinila je da navijači zažale u trenutku kada je Dejan Santrač označio kraj prvog poluvremena.

Odbranjeni penal Nenada Filipovića Boaćiju (pre toga je Matić laktom uleteo u Aleksandra Pešića) trebalo je da pogura samopouzdanje Mačve do željene tačke kako bi parirala velikom favoritu. Ispostavilo se da je bilo suprotno. Prvo je u brzinu više ubacio Nenad Krstičić, zatim je Nemanja Radonjić karakterističnim supersoničnim prodorima spržio želju trenera gostiju Dragana Aničića da ga stalnim udvajanjem izbaci iz ritma. Kao što smo rekli, imalo je šta da se vidi. Izostanak Kange na teren je ponovo poslao Aleksandra Pešića, napadača koji je plejmejkerske sposobnosti, baš kao u meču protiv Dinama iz Vranja, prezentovao u 20.minutu. Jako preciznim pasom Pešić je u for izbacio Nenada Krstičića. Usledio je još jedan smislen potez i treći gol Ričmonda Boaćija u superligaškoj sezoni.

Bili su to trenuci velikog Zvezdinog nadahnuća. Talenat i tehnička potkovanost Luke Ilića videla se prilikom izvođenja slobodnog udarca sa 20 metara, Radonjić je loptu lepio za kopačku i begom doprineo da se Šapčani samoubiju autogolom Protića. Promašivali su Boaći, pa Pešić u stopostotnoj šansi, bilo je gusto pred golom Mačve i posle nekoliko prekida.

Utkamica se u drugom poluvremenu raspojasala. Posle još jednog prodora Radonjića i pogotka Pešića znalo se da gosti ne mogu da izbegnu  ubedljiv poraz. Međutim, sigurno će Vladan Milojević nezadovoljan opuštanjem i defanzivnim prostorima. Mačva je možda zaslužila da postigne počasni pogodak.


CRVENA ZVEZDA - MAČVA 4:0
/Boaći 20, Protić 29ag, Pešić 53, L. Ilić/

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Dejan Santrač;

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić (Anđelković) - Donald, Krstičić - Radonjić (Adžić), L. Ilić - Pešić (Gobeljić), Boaći.

MAČVA: Filipović - Ristivojević, Jevtić, Protić, Gjorgijevski (Pejović) - Đurišić (Jovanović), Obrovac - Adamović, Jeremić, Gemović (Arsenijević) - Matić.


SUPERLIGA, 13.kolo

Subota:

Zemun - Vojvodina 0:0

Radnički - Voždovac 1:1 (0:0)

Crvena zvezda - Mačva 4:0 (2:0)
/Boaći 20, Protić 29ag, Pešić 53, Ilić 90/

17.00: (2,75) Rad (3,00) - Spartak (2,60)
17.00: (1,40) Čukarički (4,10) - Javor(8,00)

Nedelja:

15.00: (1,85) Bačka (3,30) - Borac (4,20)
15.00: (7,50) Radnik (4,10) - Partizan (1,42)
17.00: (2,30) Mladost (3,10) - Napredak (3,10)

* Kvote su podložne promenama

Piše: Darjan Nedeljković

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK Crvena zvezdaMačva ŠabacSuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara