Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Koton uvek presliša Renesans kod kuće, Beluizdad nepobediv, Azam muči velikane u Tanzaniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Alžir 1)

Branilac titule šampiona Alžira odlično je krenuo u odbranu trona. Beluizdad je drugoplasiran sa 19 bodova iz sedam duela, bod i dva meča manje u odnosu na lidera Konstantin. Beluizdad je samo jednom kiksnuo do sada kada je remizirao sa Setifom u gostima. Danas ga očekuje duel na strani kod Šlefa, koji je na sedmom mestu sa 13 poena iz 10 susreta. U prošlom kolu je poražen na gostovanju Magri 4:2, dok je Beluizdad pobedio El Bajad sa 1:0.

KOTON - RENESANS, 15.00

(Fudbal, Kamerun 1)

Dvostruki uzastopni šampion Kameruna startovao je u novoj sezoni pobedom i remijem, i sa četiri boda je stacioniran na sedmom mestu jer ostali rivali imaju i do pet odigranih mečeva. Danas Koton ima posla sa Renesansom, koja je posle tri okršaja na osmoj poziciji sa četiri poena. Koton je na svih šest domaćinstava savladao Renesans, a ukupno je u 12 dvoboja sa ovim rivalom samo jednom izgubio.

AZAM - DODOMA, 17.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Jang Afrikans i Simba su godinama simboli fudbala u Tanzaniji, a ove sezone želju da im pomrsi planove ima Azam. Ovaj tim je trenutno trećeplasiran sa 17 bodova, koliko ima i Simba uz duel manje. Lider Afrikans je na tri boda razlike, pa Azam može da mu se približi ukoliko pobedi Dodomu. Gosti su u donjem domu sa šest osvojenih bodova, samo jedan daleko od poslednjeg mesta. Nisu pobedili u četiri minula duela.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara