Sebastijan Šimanski i Dušan Tadić (©AFP, ©Reuters)
Sebastijan Šimanski i Dušan Tadić (©AFP, ©Reuters)

Ajaks u Roterdamu s nožem u zubima

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 13:49

Ulog u sukobu Kopljanika sa Fajenordom je finale kupa Holandije

Ovogodišnja sezona na holandskoj sceni polako dostiže vrhunac. Nije dramatično samo u Erediviziji, već i u Kupu, gde će u sredu da se vodi izuzetno prestižna bitka za plasman u finale KNVB Bekera između Fajenorda i Ajaksa.

S obzirom na to kakvo je trenutno raspoloženje oba tima, Ponos juga važi za blagog favorita, pošto proživljava fantastičnu sezonu i može da osvoji čak tri vredna trofeja. U polufinalu ga čeka tradicionalni neprijatelj, i ponovo se očekuje uzbudljiva bitka od početka do kraja De Klasikera.

Izabrane vesti

Tim iz Roterdama je do sada u sezoni Eredivizije izgubio samo jednom, i to sredinom septembra prošle godine od PSV-a (4:3). Trenutno je neporažen na 22 protekla okršaja na svim frontovima i zahvaljujući poslednjem uspehu u gradskom derbiju protiv Sparte iz Roterdama (3:1) stvorio je obećavajuću prednost od osam poena na vrhu tabele, koju ni u kom slučaju ne bi smeo da izgubi.

Pored toga, sledeće nedelje izabranike Arnea Slota čeka uvodni duel četvrtfinala Lige konferencije sa Romom, tako da je pred ekipom sa De Kajpa nekoliko teških nedelja.

20.00: (2,25) Fajenord (3,50) Ajaks (3,35)

Uspeo je Fajenord da savlada nadolazećeg protivnika neposredno pre reprezentativne pauze, kada je u 86. minutu postigao pobedonosni gol preko Lutšarela Gertrujde za 3:2. Svesni su u Roterdamu da rival dolazi s nožem u zubima.

"Svi osećamo da je to bio jedan od najvažnijih mečeva ove sezone, ali smo još daleko od finala. Ajaks će želeti da nam vrati poraz sa kamatom", rekao je strateg Fajenorda Arne Slot.

Div iz Amsterdama je nedavno otpustio trenera Alfreda Šrojdera i zamenio ga manje iskusnim Džonom Hejtingom. Iako je AFC stabilizovao svoj učinak pod njegovim vođstvom, relativno brzo je ispao iz evropskih kupova i sada mu ne ide dobro ni na ligaškoj sceni. Pored već pomenutog poraza od Fajenorda, prošlog vikenda Kopljanici nisu imali rešenja za Go Ahed i uzeli su samo bod u Deventeru.

Trenutno je Ajaks na drugom mestu sa 56 bodova, koliko ima i trećeplasirani PSV, ali zaostatak od osam bodova za liderom Fajenordom predstavlja veliki problem.

"Situacija nije u našim rukama i moramo da sačekamo da vidimo da li Fajenord može da izdrži ogroman pritisak do samog kraja. Ali trenutno smo fokusirani samo na ovaj meč u sredu i želimo da pokažemo da možemo da pobedimo Fajenord", izjavio je Hejtinga.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi najviše utakmica 1+I&1+II

-----------

KUP HOLANDIJE - POLUFINALE

Utorak

Spakenburg - PSV 1:2 (0:1)

/Grin 59 - Gutijerez 43, Van Anholt 46/

Sreda

20.00: (2,25) Fajenord (3,50) Ajaks (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HolandijeFajenordAjaksDe Klasiker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara