Jens Peter Hauge (Reuters)
Jens Peter Hauge (Reuters)

Aktivirana klauzula: Milan prodao krilo za 2+8+2+3+15%

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 12:44

Rosoneri lepo zaradili

Ajntraht iz Frankfurta nije pobedio u poslednjem kolu Bundeslige ali je obezbedio opstanak. Četiri kola pre kraja, Ajntraht ima 11 bodova više od Štutgarta koji je na poziciji za baraž. Ali pošto Štutgart i Herta imaju međusobni okršaj do kraja, nije moguće da neko od njih prestigne Ajntraht do kraja sezone.

A opstanak popularnih Orlova u Bundesligi znači i prvu zaradu Milana u naredom letnjem prelaznom roku. Čim je Ajntraht obezbedio opstanak, aktivirala se klauzula o otkupu norveškog krila Jensa Petera Haugea.

Izabrane vesti

Norvežanin je letos otišao iz Milana u Ajntraht na pozajmicu vrednu 2.000.000 evra. Uz uslov da Nemci moraju da ga otkupe ako ostanu u Bundesligi za dodatnih 8.000.000 evra. Plus 2.000.000 evra kroz bonuse koje je već ostvario tokom sezone. Dakle, ukupno je doneo Milanu 12.000.000 evra do sada. Takođe, Rosoneri mogu da zarade dodatnih 3.000.000 evra kroz bonuse u naredne dve sezone ako Hauge bude standardan u nemačkom timu. I pripada im 15 odsto od naredne prodaje.

Reklo bi se dobar posao italijanskog velikana s obzirom da su Hauge kupili od Bode Glimta pre dve godine za 4.800.000 evra. Doneo im je trostruku zaradu i dodatni prostor u budžetu za poštovanje finansijskih pravila prilikom dovođenja budžeta.

Hauge je u Milan došao zahvaljujući dobrim partijama u prvoj šampionskoj sezoni Bodea, ali i odličnom izdanju na San Siru u direktnom okršaju protiv Rosonera u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Milanu je proveo jednu sezonu, uglavnom dobijao šansu sa klupe i na 25 mečeva je postigao pet golova uz jednu asistenciju. Ipak, nije uspeo da se izbori za ozbiljniji status u jakoj konkurenciji i Milan ga je letos pozajmio Ajntrahtu u kojem je ove sezone igrao na 31 utakmici i upisao tri gola i dve asistencije.


tagovi

Jens Peter Hauge

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara