(© AFP)
(© AFP)

Ameri odbili ponude iznad 7.000.000 evra za srpsko čudo od golmana: U igri su Notingem i Nant

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 20:22

Nju Ingland Revolušun ne želi tek tako da proda Đorđa Petrovića

Jedva da su ga Srbi upoznali u ovdašenjem prvenstvu, a moglo bi da se desi da ga gledaju u Premijer ligi. Očarao je Đorđe Petrović ljubitelje fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama, a izgleda i sa ove strane Atlantika. Toliko da je Nju Ingland dobio dve ponude poznatim evropskih klubova i obe – odbio.

U pitanju su zvanične ponude engleskog Notingem Foresta i francuskog Nanta, vredne oko 8.000.000 dolara. To je oko 7.250.000 evra u osnovici. Na sve to valja dodati bonuse koji su predloženi Revolušunu, čime bi posao mogao da dostigne i 10.000.000 evra, međutim, Nju Ingland ne planira da ga proda.

Izabrane vesti

Prema informacijama Atletika iz dvostrukog razloga. Prvi je skopčan sa činjenicom da se prelazni rok u MLS-u završava u sredu i ako bi prodao Petrovića ostalo bi mu malo vremena da reaguje i na tržištu pronađe odgovarjauću zamenu. Drugi se tiče činjenice da je taj tim trenutno drugoplasirani na tabeli Istočne konferencije MLS lige i spreman je da borbu za pehar prvaka stavi ispred ekonomskog interesa.

Zanimljivo, ponude u rangu od 8.000.000 dolara je iznad onoga što je Nju Ingland prihvatio prošlog leta kad je prodao Meta Tarnera Arsenalu, a upravo se 29-godišnji čuvar mreže nalazi u sferi interesovanja Notingem Foresta. Šumari svakako traže golmane pošto se Din Henderson vratio u Mančester junajted, jer mu je istakle pozajmica tokom koje je bio jedan od najboljih pojedinaca tima u sezoni kad je izbore opstanak u Premijer ligi. Henderson bi da se vrati na Siti graund stadionu, ali Crveni đavoli odbijaju da ga puste i zato je Notingem u problemu.

U celoj zavrzlami, jedno od rešenja moglo bi da bude Met Tarner, Petrovićev prethodnik u Nju Inglandu. Amerikanac je rezervni golman u Arsenalu, objektivno gledano neće dobiti šansu pored engleskog reprezentativca Arona Ramzdejla i hteo bi i on da dođe na pozajmicu, ali Tobždije žele sigurnu opciju na klupi i sve to dovodi Notingem do Petrovića.

Isto tako, Alban Lafont iz Nanta je pred odlaskom u Seltu, koja je celu prošlu sezonu kuburila sa golmanima i ako se Francuz preseli kod Rafaela Benitesa jasno je da je Kanarincima potreban novi golman. Otuda i ponuda na adresu Petrovića.

Ne slučajno. Momak koji je u Mozzart Bet Superligi branio za Čukarički, ali je sportski eksplodirao tek u inostranstvu, prvo tako što je zamenio Tarnera, onda dobio priznanje za drugog najboljeg golmana u MLS-u, izabran je i u Ol star tim lige 2023, stigao i da debituje za selekciju Srbije na kontrolnoj utakmici sa timom SAD-a u Los Anđelesu...

Ako nastavi ovako, prre ili kasnije će nazad u Evropu. I na na veliku scenu.


tagovi

MLSmls ligaMLS ligaĐorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara