Gabrijel Martineli i Bukajo Saka (Reuters)
Gabrijel Martineli i Bukajo Saka (Reuters)

Artetin novi izum dao rezultat: Martineli nagradio Arsenalovo blistavo defanzivno izdanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 17:56

Tobdžije dozvolile Lesteru samo jedan udarac ka golu za 90 i kusur minuta i pobegle na pet poena prednosti u odnosu na Mančester Siti

Ne igra Arsenal onako dominantno kao što je to bio slučaj prethodnih meseci, ali nakon krize što je pretila da mu ugrozi lidersku poziciju, londosnki klub ponovo pobeđuje. Trijumf nad Lesterom u 25. kolo Premijer lige bio je minimalan (1:0), ali su Tobdžije ponovo prebacile loptu u dvorište glavnog konkurenta u borbi za titulu Mančester Sitija. Odbrana je bila disciplinovanija nego ijednom ove sezone, Lester se na svom King Paueru odbio o Arsenalov bedem, a presudio mu je pogodak Gabrijela Martinelija iz 46. minuta.

Novi patent lansirao je Mikel Arteta ovog popodneva u Lesteru. Umesto klasičnog špica Edija Enketije, u startnoj postavi se u ulozi lažne devetke našao Leandro Trosar. A koliko je to prijalo levokrilnoj napasti Gabrijelu Martineliju najupečatljivije se videlo na startu drugog poluvremena. Kako je Belgijanac sklon izletima na levi bok, Brazilac je češće dobija priliku da utrčava u sredinu. Šmugnuo je Martineli Vilfredu Ndidiju i Kirnanu Duzberi Holu i lucidno dodavanje Trosara pretvorio u majstorsku završnicu, vođstvo, a do kraja se ispostavilo i pobedu.

Izabrane vesti

Bila je to nagrada za besprekornu defanzivnu predstavu Arsenala, izvesno najbolju ove sezone. O igri, pardon, nemoći Lisica adekvatno svedoči podatak o jednom jedinom udarcu ka golu za 90 i kusur minuta. I taj jedan bio je van šesnaesterca i nije išao u okvir.

Nije bilo padova koncentracije defanzivne četvorke u sastavu Vajt, Saliba, Gabrijel, Zinčenko, a pritom je Gabrijel koji često ume da kiksira, pravi nerezonske poteze i poklanja lopte rivalu, otvorio akciju pre vodećeg gola. Pritom se čini da mu je namera itekako bila da pošalje savršenu loptu ka Trosaru.

Utakmica koja je predstavljala malu reviju poništenih golova. Najveća žal ostaje za neregularnom lepoticom upravo Trosara iz prvog dela igre. Sa kapice šesnaesterca skinuo je paučinu u gornjem desnom uglu Vordovog gola, ali VAR se umešeo. Na snimku se jasno videlo kako nekoliko sekundi ranije Ben Vajt vuče golmana domaćih za ruku i sprečava ga da bolje izboksuje loptu. Bilo je to pred istek pola sata igre. Dva minuta kasnije, Keleči Ihenaćo je zatresao mrežu, ali i naterao pomoćnika da podigne zastavicu i signalizira evidentan ofsajde.

Poništen gol Trosara možete pogledati OVDE.

Nedozvoljena pozicija sprečila je i Arsenal da u 55. minutu ubedljivije povede. Uhvaćen je Martineli, te njegova asistencija i lopta na tacni za strelca Saku nisu imali realan značaj. Arsenal je u nastavku tu i tamo pleo mrežu oko šesnaesterca Lestera onako kako ume, ali na osnovu svega viđenog deluje da je jedna lopta u mreži rivala bila prava mera današnjeg napadačkog izdanja. Ali defanzivno je bilo toliko autoritativno i sigurno da Arsenal, iako je imao zalihu od samo jednog gola, maltene uopšte nije strepeo da li će poneti tri boda na Emirate.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Solomon 64 - Sarabija 23/

Subota

Everton - Aston Vila 0:2 (0:0)

/Votkins 63pen, Buendija 81/

Lids - Sautempton 1:0 (0:0)

/Firpo 77/

Lester - Arsenal 0:1 (0:0)

/Martineli 46/

Vest Hem - Notingem Forest 4:0 (0:0)

/Ings 70, 72, Rajs 78, Antonio 85/

18.30: (9,50) Bornmut (6,00) Mančester Siti (1,28)

20.45: (5,00) Kristal Palas (3,70) Liverpul (1,80)

Nedelja

14.30: (2,65) Totenhem (3,20) Čelsi (2,95)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Njukasl – Brajton



tagovi

ArsenalLesterLester SitiGabrijel Martineli

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara