©AFP
©AFP

Artur Žorž se petardom oprostio od Brage, vreme je za izbor naslednika

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 23:30

Portimonense poslednja žrtva portugalskog stratega (5:3)

Uspeo je Artuz Žorž da tokom nepune dve godine na klupi Brage ostavi zapažen trag. Izveo je perspektivni strateg klub na pozornicu Lige šampiona i posle 11 godina obezbedio grupnu fazu elitnog takmičenja, doneo trofej u Liga kupu Portugalije i stao rame uz rame vodećem triju, međutim prvi dan aprila doneo je sa sobom i poslednji izazov u uspešnom periodu jer će već od sutra Portugalac trenerski put nastaviti na klupi Botafoga.

Poslednji meč u sredini u kojoj se afirmisao kao trener Žorž je zabeležio večeras, a njegovi igrači su oproštaj ukrasili sa pet lopti u mreži Portimonensea (5:3). Uspeli su gosti na krilima Brume i Banze da zabeleže efikasan trijumf, mada je i domaćin imao čime da se podiči u ofanzivi.

Izabrane vesti

Vođstvo Brage već u trećem minutu preko Brume nije poremetilo domaćina koji je 15 minuta kasnije preko Pedraa iz penala došao do izjednačenja. Portimonense, upskos nizu od sedam utakmica bez pobede i samo dva osvojena boda u istom periodu, pokazao je zube favorizovanim gostima, ali je u 30. minutu poklekao drugi put. Pogodak Fernandesa bio je dovoljan da Braga na odmor ode uz minimalu prednost, dok je sve dileme sa dva pogotka u nastavku razrešio Simon Banza.

Ofanzivac iz Demokratske Republike Kongo prvi put se upisao u strelce u 49. minutu, a samo 12 kasnije, ponovo je matirao golmana Portimonensea, ovaj put sa bele tačke. Rafal Brage upotpunio je Bruma u 69. minutu, te su pogoci Pereire i Fukuija samo ublažili poraz Portimonensea.

Žorž je pobedom stavio tačku na svoj mandat, a Bragu već sutra očekuje izbor naslednika dosadašnjeg šefa stručnog štaba. Podsetimo, jedan od glavnih kandidata je Veljo Paunović, kojem je konkurent Danijel Sousa, strateg Aruke.



tagovi

BragaPortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara