Dijego Simeone (©Reuters)
Dijego Simeone (©Reuters)

Atletiko nehotice može da pomogne Realu i očisti mu put ka tituli

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.01.24. | 11:44

Đirona drži korak sa Blankosima na vrhu Primere, ali se ove srede suočava sa Kolčonjerosima koje nikada nije savladala

Kada je kalendar upario Đironu i Atletiko Madrid za početak 2024. godine, verovatno niko nije mogao da zamisli kakav ulog ovaj okršaj ima. Domaći su u novu godinu ušli kao drugoplasirani, ali na deobi prvog mesta u Primeri sa Real Madridom, i prava su senzaciju po rezultatima i igri. Čudo koje je dostiglo najviši nivo pobedivši Barsu u gostima.

Đironin raspon je prilično visok, da će njeni igrači da istrče na zelenilo u Montiliviju sa sedam bodova više od rivala Atletika, koji je neumoljiv kod kuće, ali pati u gostima. Toliko da je poslednja tri sudara na strani završio sa isto toliko poraza od Las Palmasa, Barselone i Bilbaa, poslednji sa crvenilom na licu zbog nadmoći ekipe sa San Mamesa.

Izabrane vesti

Đirona će u sredu uveče pokušati da se vrati na čelo tabele, ali to će biti veoma zahtevan zadatak. Na putu joj stoji neugodni Atletiko Madrid, koji je trenutno samo jedno mesto ispod, dok četvrtoplasirana Barselona ima isti broj bodova, ali lošiji skor. Momci

Dijega Simeonea

su imali prilično ispodprosečan decembar po rezultatu, u kojem su tri puta gubili bodove. Đirona, s druge strane, iza sebe ima odlične sedmice i može da bude prezadovoljna učinjenim u sredini takmičenja.

21.30: (2,55) Đirona (3,50) Atletiko Madrid (2,85)


Belo-crveni nastavljaju da oduševljavaju fudbalsku javnost. I pre poslednjeg kola su se popeli na vrh tabele i dugo je izgledalo da bi tamo mogli i da prezime. Ipak, Real je na kraju imao tu čast pošto se tim trenera

Mičela Sančeza

vratila sa meča protiv Betisa u Sevilji samo sa bodom - 1:1.

Bila je to vrlo izjednačena utakmica, u kojoj su se gosti prvi afirmirali.

Dovbik je uspeo da iskoristi jedanaesterac i dovede Đironu u vođstvo, a takva situacija je trajala do samog kraja utakmice, kada Pecelja udarcem pod prečku nije dao šansu golmanu Gazanigi.

Kako bilo, Đirona ulazi u susret sa nizom od 10 utakmica bez poraza. Poslednji put je poražena od Real Madrida krajem septembra. Od tada su Katalonci ostvarili seriju od osam pobeda i dva remija. Neverovatno dostignuće kluba kome je doskoro bilo važno samo da opstane u najjačem španskom rangu.

Đirona nikada nije pobedila Atletiko Madrid. Protiv Kolčonjerosa je odigrala prvi meč u svojoj istoriji u Primeri, 19. avgusta 2017. kada je rezultat bio 2:2. Uvodnih pet sukoba u svim takmičenjima završeno je remijima, a Čolovi puleni su u prethodna tri dvoboja uspeli da pobede. Prošle godine su na Montiliviju slavili golom Alvara Morate u sudijskoj nadoknadi.

Atletiko je u poslednjem kolu bio bolji od Sevilje minimalnim rezultatom 1:0. Markos Ljorente je posle minuta igre u drugom delu postao čovek odluke. Kolčonjerosi su se popeli na treće mesto, ali im i dalje vodeći par beži neverovatnih sedam poena, a ovu razliku će pokušati da smanje na četiri već u sredu. Interesantno, eventualnom pobedom Atleti bi mogao da učini veliku uslugu najvećem rivalu, i potencijalno ga oslobodi katalonskih stega belo-crvenih.


Čaglar Sojundžu

sigurno neće pomoći Madriđanima u tome. Bivši fudbaler Lestera odrađuje kaznu zbog crvenog kartona koji je dobio posle samo četiri minuta na terenu na meču protiv Sevilje.

Vitolo

,

Barios i Lemar su takođe isključeni. U međuvremenu, Lopez je najnovije ime na spisku povređenih u taboru Đirone, a odranije su na njemu Vilja, Roka, Artero i Garsija.

19.15: (1,27) Real Madrid (5,60) Majorka (12,0)

Nešto ranije, Real Madrid počinje bitku u 19. kolu Primere. Lider će želeti da odbije dalje nalete Đirone i Atletiko Madrida i raspored mu je u tom pogledu bio veoma blagonaklon. Jer dosadna Majorka stiže na Bernabeu.


------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------

Real Madrid će u sredu uveče igrati prvu takmičarsku utakmicu u 2024. godini i takođe će imati prednost domaćeg okruženja. Rival je Majorka, koja je u poslednje vreme počela da se penje na tabeli i pravi probleme protivnicima, ali prema pretpostavkama na papiru to ne bi trebalo da bude dovoljno za Blankose. Domaći žele tri boda i zato što neumorna Đirona na odustaje o drži korak na vrhu. Samo bolji skor deli Kraljevski klub od katalonskog čuda.

Tim trenera Karla Ančelotija, koji je takođe nedavno produžio ugovor sa Madriđanima, uspeva da bude na kursu za osvajanje 36. titule u Španiji i pored toga što da ove sezone ima dosta povređenih igrača. U prošlom kolu je madridski gigant ostao i bez defanzivca Nača Fernandeza, koji je dobio crveni karton. Ipak, Kraljevski tim je uspeo da se nosi sa žilavim Alavesom i zahvaljujući pogotku

Lukasa Vaskeza glavom pobedio je najnižom mogućom razlikom.


Rezultat je za Real značio osiguranje prvog mesta ispred Đirone. Bio je to već 17. meč bez poraza u svim takmičenjima zaredom. Kad smo već kod povreda, Real ni ovoga puta neće biti kompletan. Nedostaje mu kvartet

Tibo Kurto

a,

David Alaba, Eder Militao i Ferlan Mendi.

Majorka mora da se bori sa odsustvom defanzivca Martina Valjenta i napadača Vedata Murićija, dve veoma važne komponente iz startne postave. Uz to, Haume Kosta ne može da igra zbog previše prikupljenih žutih kartona. Sve u svemu, na golu je nezamenjiv srpski internacionalac Predrag Rajković, a u defanzivi Matija Nastasić.

Majorka je "porasla" krajem 2023. godine i nije izgubila na poslednjih šest takmičarskih duela u nizu. Posebno je uspešna kod kuće, gde je posle Sevilje prošli put savladala i Osasunu.


PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

Hetafe - Rajo Valjekano 0:2 (0:1)

/Kameljo 45+1, 47/

Sosijedad - Alaves 1:1 (0:0)

/Zubimendi 90+6 - Rioha pen 76/

Valensija - Viljareal 3:1 (2:0)

/Jaremčuk 4, Pepelu pen 27, pen 57 - Moreno 73/

Sreda

17.00: (2,35) Granada (3,30) Kadiz (3,40)

19.15: (2,50) Selta (3,40) Betis (3,00)

19.15: (1,27) Real Madrid (5,60) Majorka (12,0)

21.30: (2,55) Đirona (3,50) Atletiko Madrid (2,85)

Četvrtak

17.00: (1,75) Osasuna (3,70) Almerija (5,40)

19.15: (3,20) Sevilja (3,45) Bilbao (2,35)

21.30: (6,00) Las Palmas (4,00) Barselona (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraĐironaAtletiko MadridReal MadridMajorka

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara