Barak Bahar (©Reuters)
Barak Bahar (©Reuters)

Bahar u Izraelu rešenje za sve probleme: Posle reprezentacije hoće ga i najveći klub u zemlji

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 10:44

Robiju Kinu se sve više drma klupa u Makabiju iz Tel Aviva, a doskorašnji trener Crvene zvezde prva je opcija da ga zameni

U Izraelu je Barak Bahar, izgleda, rešenje za sve probleme. Iako je prvi inostrani angažman - onaj u Crvenoj zvezdi - okončao poprilično neslavno, posle samo šest meseci, 44-godišnji trener nije narušio svoj ugled u domovini. Da je tako potvrđuje i pisanje jednog od pouzdanijih portala u zemlji ynet, koji tvrdi da je posle izraelske reprezentacije u red za njegov potpis stao i najtrofejniji klub u državi - Makabi Tel Aviv.

Bahar se u vezu sa liderom izraelskog šampionata dovodio još početkom kalendarske godine, s tim da je tada one.com pisao kako ga velikan iz Tel Aviva vidi kao trenera za narednu sezonu, ali se posle šokantnog poraza od Makabi Petah Tikve Robiju Kinu dodatno uzdrmala klupa.

Izabrane vesti

Na devet kola pre kraja šampionata Makabi Tel Aviv ima deset bodova više od imenjaka iz Haife te će po svemu sudeći Kin u svojoj prvoj sezoni u klubu doneti Žutima titulu koju čekaju od 2020. godine. Ali iako je letos potpisao ugovor na dve godine, irskom strategu bi prva sezona na Blumfild stadionu mogla da bude i poslednja. Štaviše, možda i ne dočeka njen kraj.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Naime, bivšem napadaču Intera, Liverpula, Totenhema i brojnih drugih klubova, zamera se što je izgubio svaku 'veliku' utakmicu u sezoni. Oba puta je poražen u prvenstvu od Makabi Haife, eliminisan je u osmini finala Lige konferencije uprkos pobedi od 4:1 u prvom meču protiv Olimpijakosa, a sinoć je završio učešće i u četvrtfinalu nacionalnog Kupa porazom od Makabi Petah Tikve, tima iz plej-aut zone tamošnjeg šampionata, koji je osvojio samo jedan bod u prethodne četiri utakmice.

Nema sumnje da bi Baharov dolazak u Makabi iz Tel Aviva izazvao 'zemljotres' u izraelskom fudbalu, jer upravo je doskorašnji trener Crvene zvezde prekinuo njegovu dominaciju osvojivši prvo sa Hapoel Ber Ševom, potom i sa Makabijem iz Haife šest titula prvaka države u periodu od 2016. do 2023. godine (po tri sa oba kluba), pride i tri trofeja u Kupu. Sada bi pak mogao da uspostavi novu dugogodišnju vladavinu sa najtrofejnijim klubom u zemlji. Međutim, moraće prvo Makabi da sačeka epilog Baharovih pregovora sa reprezentacijom Izraela.

Podsetimo, Bahar se i dalje nalazi na platnom spisku Crvene zvezde i prema rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića "primaće platu dok ne nađe posao".


tagovi

Barak BaharKK Makabi Tel AvivRobi Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara