Brajan Saragosa (AFP)
Brajan Saragosa (AFP)

Bajern brz i konkretan: Španski metak od 15.000.000 koji je ranio Barsu stiže u Minhen

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 03:53

Bavarci pobedili Lajpcig, Brajan Saragosa će izvesno na Alijanc arenu na kraju sezone

Pet Španaca u poslednjih deset godina potpisao je minhenski Bajern, a najveći nemački klub je blizu da dogovori dolazak šestog, prvog nakon tri godine i Marka Roke. Florijan Pletenberg sa nemačkog Sky Sporta javlja da su Bavarci na pragu da dogovore transfer Brajana Saragose, momka koji je sam sebe, majstorskom partijom protiv Barselone iz oktobra meseca, lansirao u fudbalsku orbitu.

Bajern je kao i obično bio brz i konkretan u situaciji kada mu je stalo do nečega. Preduhitrio je i pobedio Red Bul Lajpcig i čeka se još samo zvanična potvrda da će predstojećeg leta aktivirati izlaznu klauzulu novopečenog reprezentativca Španije i platiti Granadi 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Deluje da će potis 22-godišnjeg krila španskog prvoligaša biti prva pobeda Bajernovog novog sportskog direktora Kristofa Frojnda koji intenzivno pregovara sa čelnicima Granade.

Zapalio je Saragosa evropsku sportsku štampu kada je 8. oktobra zatresao mrežu Barse u 17. sekundi, a u 29. minutu izvozao Žila Kundea i Mark Andrea Ter Štegena pre nego što je spoljnim delom stopala zatresao mrežu. Već sutradan španski mediji opisali su ga kao "Metak".

Nakon meča izjavio je da stoji sa obe noge na zemlji, da se ne opterećuje budućnošću i da će videti šta će mu ona doneti. Budućnost je izgleda stigla ekspresno i već u sezoni 2024/25 trebalo bi da obuče dres jednog od najvećih klubova Evrope.

Nakon što je zablistao protiv Barselone 164 centimetra visoki Saragosa nije postigao gol na narednih pet mečeva, pa nakon 14 nastupa ove sezone ima pet golova i dve asistencije.



tagovi

Brajan SaragosaBajern MinhenGranada

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara