©Reuters
©Reuters

Bajern spreman da žrtvuje Matisa Tela, Girasi je letnja želja od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 19:02

Prvak želi da angažuje drugog najefikasnijeg igrača Bundeslige

Bajern je ima Harija Kejna u špicu napada, odnosno alternativu u vidu supertalentovanog Matisa Tela, ali gigantu iz Minhena nikada nije dosta ozbiljnih pojačanja. Kako piše Bild, prvak Nemačke se iznenađujuće našao u trci za drugog najboljeg strelca Bundeslige, Serua Girasija, koji se nalazi na radaru brojnih evropskih klubova, s obzrom na prilično dostupnu izlaznu klauzulu ove zime od 17.500.000 evra.

Iako udvarača za odličnog napadača Štutgarta ima mnogo, njegov transfer ove zime ne deluje previše izvesno, s obzirom na to da ga sa Gvinejom očekuje učešće na Kupu afričkih nacija (13. januar - 11. februar), a takav je slučaj i sa Bajernom koji bi ga radije kupio na leto, bez obzira što će kluzula tada iznositi 20.000.000.

Izabrane vesti

Sportski direktor Kristof Frojnd, uz asistenciju šefa struke Tomasa Tuhela, uveliko radi na tršišnim poslovima. U Bajernu su očigledno spremni da žrtvuju taletovanog Matisa Tela, koji bi morao na pozajmicu u slučaju Girasijevog dolaska. Za usluge odličnog Francuza ranije su se interesovali brojni klubovi, među kojima su bili i Totenhem i Ajnhtraht.

Girasi (27) igra najbolju sezonu u svojoj karijeri. U Bundesligi je postigao 17 golova na 14 utakmica, a u svim takmičenjima 19 na 16 mečeva, uz dve asistencije. Prethodno je u dresu Rena na 81 utakmici u svim takičenjima postigao 25 golova.

Interesovanje za napadača iz Gvineje već su pokazali Milan i Mančester Junajted. Rosoneri su bili spremni da ponude i veće obeštećenje, ali da ga plaćaju na rate, međutim. Međutim, u međuvremenu je proradio i Luka Jović, pa više nije bilo žurbe na San Siru. Sa druge strane, Crveni đavoli nijednom nisu konkretizovali svoje namere, već su se zadržali na interesovanju. Sve to bi mogao da iskoristi Bajern i završi posao. Girasi je već naviknut na uslove u Bundesligi, pa ne bi morao da se navikava na neko drugo takmičenje.



tagovi

Seru GirasiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara