Kristofer Trimel (©Reuters)
Kristofer Trimel (©Reuters)

Bajernova suša plaši kapitena Uniona: Neće biti zabavno za nemački fudbal ako ništa ne osvoje

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 10:52

Zanimljiva izjava Kristofera Trimela

Na tabeli Bundeslige sedam kola pre kraja Bajer Leverkuzen ima velikih 13 bodova više od drugoplasiranog Bajern Minhena, a u finalu Kupa Nemačke tim iz Leverkuzena sastaće se sa drugoligašem Kajzerslauternom, što znači da će Bajern Minhen ove sezone ostati bez trofeja na domaćoj sceni.

Poslednji put tako nešto dogodilo se 2012. godine, nakon čeka je usledila dominacija bavarskog giganta i osvajanje 11 uzastopnih titula, uz pet pehara drugog po važnosti nacionalnog takmičenja, kao i dve Lige šampiona. U tekućoj sezoni Bajernovim navijačima jedina nada ostalo je elitno UEFA takmičenje, u kojem će se njihov klub u četvrtfinalu sastati sa Arsenalom, dok su potencijalni rivali u polufinalu Real Madrid i Mančester Siti.

Izabrane vesti

S obzirom na to kako ekipa igra pod vođstvom Tomasa Tuhela, teško je poverovati da će Bajern uspeti da stigne do finala Lige šampiona. A to, po mišljenju kapitena Union Berlina Kristofera Trimela, nije dobra stvar za nemački fudbal.

Ne zbog izostanka najvažnijeg međunarodnog trofeja, već zbog činjenice da će Bajern učiniti sve što je u njegovoj moći da u sledeću sezonu uđe jači nego u ovu i, za početak, što pre vrati primat u Nemačkoj. Na ranijim primerima mogli smo da se uverimo da Bavarci to rade tako što konkurentima pokupe najbolje igrače, te je Trimel već izneo zabrinutost.

"Dobro je što je Leverkuzen, neki drugi klub osim Bajerna, na vrhu tabele, ali sam znatiželjan da vidim kako će u Minhenu odgovoriti ako ništa ne osvoje ove sezone. Mislim da to neće biti zabavno za nemački fudbal", izjavio je Trimel za nemački Velt.

Ovo, inače, nije prvi put da Austrijanac sa decenijskim stažon u Union Berlinu daje zanimljivu izjavu. Pažnju je privukao i komentarišući Lutonov prošlosezonski plasman u Premijer ligu.

"Pratim engleski fudbal i dopada mi se Lutonova priča. Već sam video mnogo slika njihovog stadiona i više ne želim da posetim Vembli, radije bih otišao u Luton", rekao je Trimel tom prilikom.

Nakon istorijskog plasmana u Ligu šampiona, Union Berlin je ove sezone imao dosta problema da igra paralelno sa najboljima u Evropi i najboljima u Nemačkoj, pa je dugo bio u zoni ispadanja iz Bundeslige. Ipak, igrači simaptičnog kluba iz Berlina uspeli su da poprave formu po povratku sa zimskog odmora i sedam kola pre kraja nalaze se na 12. mestu sa solidnih devet bodova viška u odnosu na ugrožene timove, tako da rasterećeni dočekuju današnji dolazak lidera iz Leverkuzena (15.30).


tagovi

Bajern MinhenBajer LeverkuzenBundesligaUnion Berlin

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara