Lazar Jovanović (@Starsport)
Lazar Jovanović (@Starsport)

Bandović: Pobeda iz vere i želje; Mitić: Teško nakon crvenog kartona

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 23:13

Utisci trenera posle dobre utakmice i dramatične završnice meča u Novom Sadu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Luda završnica utakmice između Vojvodine i Voždovca viđena je na Karađorđu. Zmajevi su imali prednost sve do finiša, zahvaljujući Flemingsovom golu sa bele tačke iz 22. minuta, ali je Stara dama uspela teškom mukom da preokrene na 2:1. Najpre je posle crvenog kartona za gostujućeg vezistu Stefana Pirgića izjednačenje doneo Mateus Indio u 83. minutu, a onda je u junaka večeri izrastao 17-godišnji rezervista Lazar Jovanović, koji je posle gužve uspeo da ugura loptu u mrežu Zmajeva.

Izabrane vesti

Pogotkom sina nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Milana Jovanovića, Novosađani su konačno stigli do prvog trijumfa u drugom delu sezone Mozzart Bet Superlige.

Šef stručnog štaba Lala, Božidar Bandović, smatra da je njegov tim zaslužio ovakav trijumf.

"Ovo je jedna velika pobeda. I pre i posle primljenog gola imali smo mnogo dobrih prilika da postignemo pogodak. U dosta situacija je protivnik bio veoma nisko, a dobar posao su uradili Bjeković i Zadi Seri. Mogli smo i ranije da damo gol, jer smo imali dosta šansi. Igrali smo protiv mlade ekipe i sviđa mi se njihov način igre. U drugom delu smo napravili ofanzivnije izmene, potom postigli gol i onda krenuli na sve ili ništa, jer je protivnik imao igrača manje. Smatram da je ovo zaslužena pobeda i posebno mi je drago na koji način smo došli do nje, odnosno iz naše vere i želje. Ova pobeda treba da bude samo jedan početak. Ništa ovo nije slučajno. Voždovcu želim sve najbolje, a mi treba da nastavimo u ritmu u kojem smo igrali danas“, rekao je Bandović na konferenciji za medije posle susreta.

Voždovac je vezao peti uzastopni poraz, a strateg Zmajeva Nikola Mitić uprkos novom neuspehu ponosan je na svoje izabranike. Smatra da je crveni karton Stefana Pirgića prelomio meč.

"Prvo čestitam Vojvodini 110. rođendan i želim joj mnogo radosti u nastavku prvenstva. Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Struktura igre Vojvodine je takva da vas opterećuje sa velikim brojem igrača u poslednjoj trećini terena. Morali smo da se branimo sa velikim brojem igrača, kako bismo parirali njihovom individualnom kvalitetu. Znali smo da ćemo imati situacije da ih napadnemo iza leđa, što smo dobro koristili. Posle crvenog kartona bilo je veoma teško da bilo šta uradimo. Prema tome, veoma sam zadovoljan i ponosan na svoje igrače kako su odigrali", rekao je Nikola Mitić posle meča na Karađorđu.



tagovi

FK Vojvodinafk voždovacMozzart Bet SuperligaBožidar BandovićNikola Mitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara