Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Barsina crna lista sve veća, Ćavi negoduje: Na koga je Feran uticao? Nikoga nije ometao, nije mi jasno

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 02:06

„Četvrti sudija mi je prvo rekao da je poništen, jer je Feran dodirnuo loptu, ali to nije bio slučaj“, kaže trener Barselone

Tri puta ove sezone Barselona nije pobedila u Primeri, dva puta je glavni sudija bio Sesar Soto Grado. Iz katalonskog kluba imaju pritužbe na suđenje i veruju da su „zakinuti“ za četiri boda.

Blaugrana na otvaranju sezone nije zatresla mrežu u predgrađu Madrida, crvene kartone protiv Hetafea dobili su Rafinja i Ćavi, dok joj je na gostovanju Granadi poništen gol u 94. minutu. Žoao Feliks je sproveo loptu u mrežu, međutim, pogodak nije važio, jer je procena da se Feran Tores aktivirao i da je uticao na igru. Nije mogao strateg Barselone da se suzdrži i ne kaže koju po pitanju sudijske odluke.

Izabrane vesti

Imao je konverzaciju sa četvrtim arbitrom dok je situacija proveravana, objašnjeno mu je jedno, a onda...

„Četvrti sudija mi je prvo rekao da je poništen, jer je Feran dodirnuo loptu, ali to nije bio slučaj. Izgleda da je uticao na igru, ali ne znam na čiju. Na koga je uticao? Nije mi jasno“, rekao je Ćavi i dodao:

„Nikoga nije ometao, jer je lopta prošla dva metra od Ferana. Lopta je išla na dalju stativu i nikome nije smetao. Poništio je gol, a mogao je da ga prizna“.

Barselona je nedavno nadoknadila dva gola zaostatka protiv Selte i na Monžuiku slavila zahvaljujući Žoau Kanselu. Portugalski bek se ubacio iz drugog plana i u maniru klasnog napadača zatresao mrežu. Malo je nedostajalo da njegov sunarodnik Žoao Feliks bude taličan na Karmenesu.

„Od rezultata 2:0 ekipa je bila mirna i strpljiva. Dominirali smo, malo promenili sistem igre u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam reakcijom. Uzeli smo bod koji nam nije dovoljan, zaslužili smo pobedu“, završio je Ćavi.

SOTO GRADO NA BARSINOJ CRNOJ LISTI

Tek će se doći prašina u Španiji i zakuvati na relaciji Barselona – Madrid. U Kataloniji su već obračunali skor koji Blaugrana ima kada na njenim utakmicama pravdu deli Sesar Soto Grado: četiri poraza, tri remija i isto toliko pobeda.

Postao je tek treći arbitar kod koga katalonski klub nema pozitivan bilans. Druga dva su Hose Luis Prado Garsija i Huan Senen Asebal Pezon. Budu li Đoan Laporta, Ćavi i igrači videti u skorije vreme da je opet delegiran, zasigurno će se nakostrešiti.

Sesar Soto Grado je Barselonina „crna mačka“.


tagovi

ĆaviBarselonaGranadaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara