©Starsport
©Starsport

Belić u AZ Alkmaru za 3.700.000 evra, Partizan deli novac sa Čukaričkim

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 17:07

Defanzivni vezista karijeru nastavlja u Holandiji

Posle Mihajla Ilića koji će karijeru nastaviti u Bolonji, kofere je spakovao i Kristijan Belić. Centralni vezni fudbaler Partizana nastaviće karijeru u AZ Alkmaru, saznaje Mozzart Sport, a Holanđani će obeštećenje platiti 3.700.000 evra od kojih će polovina završiti u kasi crno-belih, a ostatak na računu Čukaričkog.

Iako je rukovodstvo Partizana istaklo da će se potruditi da ove zime zadrži ekipu na okupu, kako bi ostali konkurentni u borbi za titulu, ponude koje su stigle na crno-belu stranu Topčiderskog brda uspele su da primoraju aktuelnog lidera Mozzart Bet Superlige da promeni stav i odrekne se dvojice igrača sa značajnom ulogom tokom jeseni.

Izabrane vesti

Posle prodaje Ilića, čiji će odlazak u Italiju doneti Partizanu 4.500.000 evra, klub iz Humske je pozitivno odgovorio i na ponudu AZ Alkmara, te će sredinu promeniti i Kristijan Belić. Odlazak centralnog veznog fudbalera u Holandiju očekuje se naredne nedelje i na osnovu ovog transfera član Eredivizije će platiti obeštećenje od 3.700.000 evra.

Partizanu će međutim pripasti samo polovina iznosa jer je po prelasku Belića u Humsku sa Banovog brda dogovoreno da Čukaričkom pripadne 50 posto narednog transfera. Podsetimo, vezni fudbaler rođen 2001. godine stigao je u redove sadašnjeg tima leta 2022. godine samo za procente od naredne prodaje i vrlo brzo postao važan deo ekipe.

Belić je prethodne sezone uz epitet bonusa imao značajnu minutažu, ali je ulogu praktično neizostavnog člana startne postave zadržao i u aktuelnoj takmičarskoj godini te je do danas, za sezonu i po, odigrao 55 zvaničnih duela za Partizan. U Holandiji će nekadašnjeg člana OFK Beograda, Vest Hema, Olimpijakosa i Čukaričkog dočekati niz izazova u prvenstvu u kojem se AZ Alkmar trenutno nalazi na četvrtom mestu, sa kojeg diše za vrat Tventeu i Fajenordu, prvim pratiocima PSV-a, i glavnim pretendentima na mesta u Ligi šampiona naredne sezone.


tagovi

Kristijan BelićFK PartizanAZ Alkmar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara