@AFP
@AFP

Bez Mugoše se ne može na Seongnam

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.05.20. | 15:45

Inčeon će teško do gola na gostovanju ukoliko crnogorski reprezentativac ne bude igrao

Meč na kome ne treba očekivati previše golova je svakako onaj između Seongnama i Inčeona (12.00) koji po pravilu nije preterano efikasan. Precizno, na poslednjih pet međusobnih, ukupno tek dva gola, po jedan obe ekipe.

Inčeon kao najgori napadački tim prošle sezone (33 gola na 38 utakmica) generalno ne može da se pohvali efikasnošću, pogotovu kada na terenu nema Stefana Mugoše, kakav je slučaj bio u prethodnom kolu u remiju sa Daeguom (0:0). Crnogorski reprezentativac bio je daleko najbolji strelac tima prethodne sezone sa 14 golova, ali je njegova slaba fizička sprema pred start sezone dovela do toga da odigra tek desetak minuta u prethodnom kolu, a pitanje je da li će iz istih razloga startovati i na utakmici sa Seongnamom.

Izabrane vesti

Kako su međusobni dueli ovih timova izjednačeni – na poslednjih pet po pobeda i tri remija – teško je nekom od klubova dati prednost, ali igra na mali broj golova deluje kao zicer.

Moraće Suvon Bluvings da popravi “krvnu sliku” - jedan šut u okvir gola u prethodnom kolu - ukoliko želi da stigne do prvih bodova u šampionatu, mada teško da nešto može toliko drastično da se promeni nedelju dana od prethodne utakmice. A valjalo bi da tako bude, jer mu u drugom kolu stiže raspoloženi Ulsan (09.30).

Klub koji je u vlasništvu Hjundaija, prethodne sezone je ostao kratak u trci za titulu zbog nešto slabije gol razlike od Đonbuka, te je ove sezone rešio da ništa ne prepušta slučaju. Tome u prilog ide i ubedljiv trijumf na otvaranju sezone protiv Sangju Sangmua (4:0).

Ulsan svakako nosi teret favorita, što zbog daleko boljeg starta, što zbog međusobnih duela, gde je na četiri od prethodnih pet slavio. Ali, nije da Suvon ne zna da pogodi mrežu protivnika. Štaviše, u pomenutom periodu pogađao je čak šest puta.

Trener domaćih već u drugom kolu će morati da “krpi” vezni red, jer je u uvodnom kolu suspenziju zaradio Australijanac Teri Antonis, zbog čega bi mogao da debituje novajlija iz BiH Sulejman Krpić. Posebnu pažnju treba obratiti na 33-godišnjeg fudbalera Ulsana Žuniora Negaa, dvostrukog strelca u trijumfu nad Sangjuom.

Seul će posle iznenađujućeg poraza od Gangvona gledati da popravi utisak u meču sa novajlijom u elitnom rangu K Lige Gangđu Sangmuom (12.00).

Trenera domaćih Čoi Jong-Su pred duel brine loše izdanje zadnje linije protiv Gangvona, a na sve to dolazi i povreda koju je tada pretrpeo štoper Kim Nam-Čun, mada se očekuje da ipak odigra ovaj susret. Ujedno, očekuje se da Jong-Su malo promeša karte, nezadovoljan izdanjem svoje ekipe u uvodnom kolu.

Međusobni susreti stavljaju Seul u ulogu favorita – četiri trijumfa na poslednjih pet mečeva sa Gangvonom – ali kako su poslednji odigrali pre tri godine, budite obazrivi, pogotovu zbog loše partije Seula na otvaranju. Umesto toga, trebalo bi da se okrenete golovima, jer ih u duelu ova dva tima uvek ima. Na prethodnih pet, uvek je došla igra GG3+, a kako oba tima imaju problema sa odbranom, čini se da će isto biti i ovog puta.

JUŽNA KOREJA 1 – 2. KOLO

Subota

Sangju Sangmu - Gangvon 2:0

/Kang 22, Mun 78/

Daegu - Pohang Stilers 1:1

/Paločević 43 - Silva 67/

Busan Park - Đonbuk 1:2 (0:1)

/Romulo 66 - Đong-Ho 16, Veldvajk 90+3)

Nedelja

09.30: (4,00) Suvon (3,45) Ulsan (1,95)

12.00: (2,15) Seongnam (3,05) Inčeon (3,90)

12.00: (2,05) Seul (3,40) Gvangđu Sangmu (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

k ligaKoreja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara