Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši vezista Crvene zvezde blizu ispadanja u Drugu ligu Portugalije

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 15:02

Belenenseš Andrije Lukovića kuburi na začelju primeire, ali će pokušati da napravi iskorak protiv Tondele, još jednog tima iz zone ispadanja

Desetak rundi ostalo je do kraja portugalske Primeire u kojoj će se kako trenutno stvari stoje, bar šest klubova boriti da izbegnu dve pozicije na začelju koje sa sobom nose ispadanje u niži rang, odnosno treću, takođe nezahvalnu koja garantuje baraž za opstanak. Trenutno najviše gori pod nogama fenjerašu Belenensešu koji posle 24. odigrane utakmice ima 15 bodova i zato mu je gostovanje Tondeli od krucijalnog značaja. Reč je o utakmici za šest bodova.

Ekipa u kojoj nastupa nekadašnji vezista Crvene zvezde Andrija Luković, pokušaće da trijumfom na jugu Portugalije priđe na samo dva boda zaostatka kako Tondeli, tako i Moreirenseu. U prvom delu sezone Tondela je slavila (2:0) zahvaljujući golovima Augusta i Murilja, ali gosti iz Lisabona imaju čemu da se nadaju jer su zlatno-zeleni u najlošijoj seriji na nivou čitave Primeire - vezali su četiri poraza.

Izabrane vesti

Ono što će predstavljati najveći problem za Belenenseš jeste pronalaženje načina da se ugrozi protivnički gol, jer trenutno od njih nema bezopasnijeg tima u portugalskoj eliti. Ekipa Franklima Karvalja postigla je samo 14 golova što je ubedljivo najlošiji učinak u ligi, ali ponovo imaju adut koji im potpiruje nade. Tondela je sa 47 primljenih pogodaka najporoznija odbrana Portugalije.

Utisak je da ako napadači Abel Kamara ili Alison Safira nešto ne naprave, da je velika verovatnoća da Belenenseš ostane praznih ruku. Oba člana pomenutog dvojca postigla su po tri gola do sada. Andrija Luković još čeka na prvenac u portugalskoj eliti u kojoj je novembra prošle godine upisao asistenciju u pobedi protiv Santa Klare. Tokom sezone mu se konstantno menjala uloga pa je čas bio starter, čas rezervista.

Iako će do kraja prvenstva posle večerašnjeg duela u opticaju biti još 27 bodova, jasno je da je ovo idealan trenutak za Belenenseš da uhvati priključak. Samopouzdanje bi mogao da crpi i iz činjenice da je u poslednjih osam međusobnih duela samo jednom izgubio od Tondele koju je pobeđivao u četiri navrata. Međutim i Tondela zna da je savršen trenutak da pobedom preskoči Aruku i napusti zonu ispadanja.

PORTUGALIJA 1 – 25. KOLO

Petak

Žil Visente - Estoril 0:0

Subota

Boavista - Braga 1:1 (0:1)

/Nđie 53 - R. Orta 37/

Portimonense - Benfika 1:2 (1:1)

/Žunior 25 - Grimaldo 45+7, Ramos 50/

Sporting - Aruka 2:0 (0:0)

/Slimani 46, 52/

Nedelja

Moreirense - Maritimo 0:1 (0:1)

/Mateus Kosta 30/

Pasoš Fereira - Porto 2:4 (1:2)

/Delgado 31, Gaitan 66 - Pepe Aginjo 17, Evanilson 38, 52, Taremi 59/

Santa Klara - Vizela 3:1 (1:1)

/Vilson 66AG, Krisjan 68, Kosta 90 - Bondoso 82/

Vitorija Gimarais - Famalikao 2:1 (1:1)

/Estupinjan 45+1, Rošinja 47 - Pepe 6/

Ponedeljak

21.15: (2,05) Tondela (3,40) Belenenses (3,70)



tagovi

PrimeiraTondelaBelenenses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara