Filip Sinkernagel (©AFP)
Filip Sinkernagel (©AFP)

Bjelica zagrizao za Zvezdino nesuđeno pojačanje, Trabzon daje Olimpijakosu preko 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 18:31

Filip Sinkernagel bi ovoga leta mogao iz Pireja na obalu Crnog mora

Velika želja Crvene zvezde pre tri godine bio je Filip Sinkernagel, fitilj je bio zapaljen, ali do detonacije nije došlo. Ušao je u poslednje mesece ugovora sa Bode Glimtom, tada norveškom senzacijom, sačekao da istekne i kao slobodan igrač mogao da bira. I odabrao je - Votford.

Ali, danski krilni napadač ni izbliza nije uspeo da ponovi partije na Ostrvu kakve je pružao u Skandinaviji. Istina, bio je u zapećku, nije na prvu uspeo da se izbori za ulogu startera. Pao je u drugi plan i izgubio na samopouzdanju, na pozajmici u Notingemu živnuo i pokazao da i dalje ima magije u nogama. Olimpijakos je video da ima tu materijala i iskeširao 2.000.000 evra. Ipak, ni u Pireju nije dobio pravu šansu, a ovoga leta bi mogao da krene put Turske.

Izabrane vesti

U Olimpijakosu se treneri menjaju, ali nijedan ozbiljnije nije razmatrao Filipa Sinkernagela. Konstantno je na ledu, čak i posle sezone u kojoj je u dresu Standarda iz Liježa postigao deset golova i bio čovek zadužen za rešavanje derbija. Nema sreće za Danca u Pireju, bliži se poslednjoj godini ugovora i crveno-belima je ovo možda i poslednja prilika da zarade. A, zvaničnu ponudu su dobili.  

Nenad Bjelica je ubedio čelnike Trabzona da od Sautemptona otkupe Mislava Oršića, za krilnog napadača hrvatske reprezentacije Turci su odvojili 2.400.000 evra. Sada hoće i drugo krilo, a hrvatski strateg je zagrizao za Zvezdino nesuđeno pojačanje. Bez uvijanja je predsednik Ertugrul Dogan govorio o Filipu Sinkernagelu i nameri da ga njegov klub potpiše.

Isprva je Trabzon želeo da ga dovede na pozajmicu, nisu želeli na Karaiskakiju ni da čuju, pa je stigla ponuda teđka više od 1.000.000 evra na adresu crveno-belih.

“On je fudbaler koji se dopada našem treneru, zato smo povećali ponudu. Krenuli smo od pozajmice,došli do toga da sada dajemo više od 1.000.000 evra za njegov otkup. Čekamo odgovor Olimpijakosa”, rekao je Dogan.

Namera kluba sa obale Crnog mora je jasna - ne žele u Trabzonu ponovo da gledaju u leđa istanbulskim velikanima i da ne budu konkurentni. U sezoni posle osvojene titule čekane skoro četiri decenije završili su tek na šestom mestu, a pred sam kraj sklopili dogovor sa Nenadom Bjelicom. Hrvatski stručnjak je u aprilu preuzeo ekipu, pogurao je ka vrhu, ali voz za evropska takmičenja uveliko je otišao.

Prvi veliki letnji posao Osječanina bio je transfer Mislava Oršića. Novac je potrošen i za potpis mladog golmana Onuralpa Čevikana - koštao je 700.000 evra - a kao slobodni agenti paraf su stavili španski štoper Hoakin Fernandes i Dimitrios Kurbelis, defanzivni vezista koji je minule sezone nastupao za Panatinaikos. Stigne li i Filip Sinkernagel, nesuđeno Zvezdino pojačanje biće peti transfer Trabzona ovoga leta.

Trabzon isključivo radi na jačanju tima, ne razmatra sportski sektor na čelu sa Nenadom Bjelicom da proda nikoga od nosilaca. I Mark Bartra i Maksi Gomes ostaju u turskom klubu. A, produžetak saradnje ponuđen je Anastasiosu Bakasetasu.

“Nismo prihvatili nijednu ponudu za Bartru, ni za Maksija Gomesa. To što Gomes ima visoku cenu ne znači da želimo da ga prodamo. Pokušaćemo dobro da ga upotrebimo”, zaključio je prvi čovek Trabzona i najavio da će njegov klub biti znatno konkurentniji,nego što je bio prethodne sezone.


tagovi

Filip SinkernagelTrabzonOlimpijakosLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara