Romelu Lukaku i Birkir Bjarnason (©Shutterstock)
Romelu Lukaku i Birkir Bjarnason (©Shutterstock)

Brisel je tvrđava

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 11:11

Belgija dočekuje Island u okviru 2. kola Grupe 2 Lige nacija

Belgija je potvrdila moć, Island reputaciju. U prvom kolu Grupe 2 najjače divizije Lige nacija Crveni đavoli su demonstrirali silu na gostovanju u Danskoj (2:0), dok je reprezenetacija sa severa kontinenta pokazala da je ozbiljna ekipa, koja nije sijala samo jedno leto, već očito ima kontinuitet. Baš zato obećava večerašnji dvoboj Belgije i Islanda u ovkiru 2. kola (20.45).

Momci Erika Hamrena snažno su se suprotstavili Englezima, imali penal u sudijskoj nadoknadi da izbegnu poraz - Sterling dao jedini gol dva minuta ranije - ali bez obzira na poraz, ostavili su veoma dobar utisak. Ipak, nema sumnje ko je favorit u Briselu. To je talentovanija i tehnički superiornija Belgija, ali Islanđani su samo jednom u poslednjih godinu i po dana primili više od jednog gola i ne treba očekivati baš lagan posao za sastav Roberta Martineza.

Izabrane vesti

Belgija dominira u poslednje dve godine, nije pobedila samo jednom u tom periodu na domaćem terenu, a poslednji poraz u Briselu beleži još pre četiri godine?! I sa te strane gledano jasno je da će Islanđani teško do iznenađenja...

A, ako uzmemo u obzir podatak da su Belgijanci dali 26 golova na pet prethodnih utakmica kod kuće, možemo konstatovati da bi častan poraz za Island bio dosta prihvatljiv ishod. Pogotovo što je Hamrenov tim dobio samo dva puta u poslednjih 13 mečeva kao gost.

Uoči njihovog plej-ofa sa Rumunijom u borbi za plamsan na Evropsko prvenstvi 2021. selektor Islanda sada mora da odluči da li želi da svoj umorni tim drugi put u tri dana gurne do krajnjih granica, ili će da poštedi načete adute. Kako bilo, svakako u timu neće biti defanzivac Sverir Ingason, koji je isključen protiv Engleske. Ejolfson bi mogao da zauzme njegovo mesto.

Sa druge strane, Martinez bi mogao da odluči da zadrži nekoliko igrača koji su počeli u subotu meč sa Danskom, ali nemojte da se iznenadite ako bude napravio brojne promene u početnoj postavi. Toma Menije, Leander Dendonker, Denis Prat i Eden Azar su očekivani, dok se Leandro Trosar, Jari Versharen i Žeremi Doku nadaju prvim startovima u seniorskim redovima. Tobi Aldervejreld bi mogao da sedne na klupu zbog predstojećih obaveza njegovog Totenhema, dok bi Timoti Kastanj mogao da zameni Torgana Azara na levom krilu.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 1

BiH - Poljska 1:2 (1:1)

/Hajradinović 24pen - Glik 45/

Holandija - Italija 0:1 (0:1)

/Barela 45+1/

Utorak

GRUPA 2

20.45: (1,18) Belgija (7,25) Island (15,0)

20.45: (3,80) Danska (3,45) Engelska (2,00)

GRUPA 3

20.45: (1,55) Francuska (3,90) Hrvatska (6,50)

20.45: (4,30) Švedaska (3,40) Portugalija (1,90)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/

Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara