""
""

Buongiorno Italia: Ovo je novost - Kolarov i Roma! Dve prepreke do transfera

Vreme čitanja: 5min | pon. 17.07.17. | 11:41

Gazda Torina se naljutio na Belotija i Milan, Adem Ljajić genije, Matić sve bliži Juventusu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Rodžer Federer je monopolizovao u dobroj meri naslovne strane italijanske sportske štampe posle svog osmog trijumfa na Vimbldonu.

Među fudbalskim vestima ponovo štrči hiperaktivni Milan koji sada želi da dovede velikog napadača, Belotija, Moratu ili Obemejanga. Inter pokušava da odgovori sa Kejtom i Marsijalom, Juve sa Bernardeskijem i Matićem. Roma se zainteresovala za Kolarova, a Ljajić je, kako tvrdi Tutosport, već uzeo pod svoje novi Torino Siniše Mihajlovića

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kralj Rodžer VIII”, posvetila je centralni deo naslovnice Gazeta trijumfu neprolaznog Rodžera Federera na Vimbldonu. U podnaslovu se podvlači da niko nije uspeo da osvoji u istoriji toliku puta najprestižniji teniski turnir i da niko nikada nije bio “elegantan” u svojoj igri. Na kraju se Gazeta pita, da li je Federer najveći sportista svih vremena?

Od fudbalskih vesti Milan nastavlja da dominira prelaznim rokom. Rosoneri su prosto nezausavljivi, nezasiti i sve više neodoljivi.
Milan bum, sada je Morata blizu”, naslov je za priču u kojoj se navodi da je Španac blizu da pređe u redove Rosonera.

Novost  u radu kineskog Milana u odnosu na prethodni je neoubičajena transparentnost u radu. O tome svedoči i izjava generalnog direktora Fasonea:
Morata, Beloti i Obemejang. Jedan od njih će pojačati Milan”.

Fasoneove reči su posebno naljutile predsednika Torina Kaira, jer su koincidirale sa odbijanjem Belotija da učestvuje na foto sešnu za prezentaciju novih dresova Torina u predstojećoj sezoni.

U analizi Gazete se kaže da bi Morata bio idealan igrač za Montelin sastav i način na koji razmišlja trener milanskog kluba.

“De Laurentis: Pobedićemo”, prenosi Gazeta reči predsednika Napolija koji je pod uticajem entuzijazma 5.000 navijača na pripremama u Dimaru obećao trijumfe, trofeje i za početak dolazak Berengera iz Osasune.

U dnu strane Gazeta piše da Juve želi da završi posao dovođenja Bernardeskija i Ščešnija pre nego što krene na američku turneju:
Sprint Juvea: U SAD sa Bernom i Ščešnijem?”.

Na unutrašnjim stranama se dodaje i da Stara dama nastavlja da radi na transferu Nemanje Matića, ali da sa Čelsijem neće ići sve glatko jer je Juve odbio sve ponude Plavaca za Aleksa Sandra. Takođe se navodi da je Manolas prvi izbor Juvea da zameni Bonučija i da će se u toku dana saznati konačna sudbina prelaska Šika iz Sampdorije u redove prvaka Italije.

Gazeta svedoči i sve neprijatnijoj situaciji koja se stvara oko Intera, ne samo zato što još nije stiglo ni jednog zvučno pojačanje, već i zato što su gradski rivali pratkično potrošili 200.000.000 evra i nastavljaju dalje da kupuju.
Inter: 4 imena za Spaletija. U međuvremenu Keita je sve bliže…” naslov je za tekst u kojem se kaže da su na Interovoj listi bek Nice Dalbert, defanzcivac Tuluza Diop, napadač Lacija Keita i centarfor Mančestera Marsijal.

List tvrdi da Inter, zbog finansijskog fer pleja, mora da proda prvo Perišića pa da krene u kampanju kupovine pojačanja.

CORRIERE DELLO SPORT

Marez, snaga 30” aluzija je rimskog dnevnika na najveću ocenu koji studenti mogu da dobiju na ispitima (odnosno 30 odgovara našem 10), ali i na cenu igračkog kartona  igrača Lestera.

Engleski klub traži 35.000.000 evra, a Roma nudi 23.000.000. Dva kluba bi mogla da se nađu na polovini.  U podnaslovu se ističe da je predsednik kluba Džejms Palota dao odrešene ruke Monćiju da završi posao oko dolaska francuskog fudbalera. Takođe se ističe i činjenica da je Palota potvrdio da Najngolan ostaje u Romi odnosno da je postignut dogovor oko povećanja plate (4.800.000 evra godišnje) i produžetka ugovora (do 2021).

Ipak, za nas je najinteresantnija priča u kojoj se iznosi da bi Aleksandar Kolarov mogao da se vrati u Večni grad, samo što bi ovoga puta umesto nebeskoplavog, nosio dres Đalorosih. Prema pisanju Korijerea, menadžer našeg fudbalera je ponudio Monćiju da njegov klijent pređe u Romu. U Trigoriji su uzeli u ozbiljno razmatranje mogućnost da angažuju Kolarova jer je igrač koji može da igra  u deficitarnoj ulozi levog beka i centralnog defanzivca po potrebi. Prepreke su visoka plata Kolarova i cena (10.000.000 evra) koju Siti traži za igrača kojem ugovor ističe u 2018. godini, a u novembru će napuniti 32 godine.

Lukaš Leiva: Veliki Lacio, srećan sam što sam ovde”, prenose se prve reči po sletanju brazilskog fudbalera na aerodrom u Fjumičinu.

Na prvoj strani se piše i da Inter sprema ponudu za Keitu. Prema informacijama Korijerea, Inter je spreman da stavi na sto između 20.000.000 i 22.000.000 evra za Senegalca. U pluseve Nerazura da može da realizuje transfer Keite ulazi veliko prijateljstvo koje već godinama veže tehničkog direktora Valtera Sabatinija i Keitinog agenta Kalende.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da Nemanja Matić želi da pređe u Juventus.
“Želja za Juveom. Matić pritiska Čelsi da mu dozvoli da obuče Bjankonero”, naslov je priče u kojem se podvlači, navodna, opredeljenost Matića da pojača Juve.

List piše da je cena srpskog veznjaka 45.000.000 evra i da su i dalje u igri da ga angažuju Murinjov Junajted i Spaletijev Inter.

TUTTOSPORT

Neprolazni. Vanvremenski šampion”, dominira naslov prvom stranom torinskog dnevnika sa fotografijom Rodžera Federara kako po osmi put podiže pehar namenjen pobedniku Vimbldona. Kao i Gazeta i Tutosport ističe “magnetnu privlačnost urođene elegancije koju ima Federer”.

Toro: Svađa oko Belotija sa Milanom”, piše Tutosport da se predsednik Granata Urbano Kairo prilično naljutio na Rosonere i svog igrača jer igraju “prljavo” i ne poštuju dogovore.

Kairo je odbio ponudu Milana od 40.000.000 evra plus Nijang i Paleta smatrajući je gotovo “uvredljivom”, a onda su Rosoneri zaobišli Kaira i preko menadžera italijanskog centarfora krenuli u akciju obaranja cene igračkog kartona i stvaranja loše atmosfere u Torinu.

Genije Ljajić već je uzeo u svoje ruke Torino”, naslov je teksta u kojem se vezu pohvale na račun našeg fudbalera koji se već ističe radom, pristupom i partijama na prijateljskim mečevima.

Juve: Bernardeski je spreman SAD”, poigrao se Tutosport rečima i činjenicom da se Stara dama priprema za američku turneju. 

Osim o Bernardeskiju, torinski dnevnik donosi i priču da Juve sve intenzivnije radi na dovođenju Nemanje Matića, posebno posle odluke Liverpula da ne proda Emre Džana. List, međutim, priznaje da neće biti lako pobediti konkurenciju Murinjovog Mančester junajteda u trci za srpskog reprezentativca.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Adem LjajićAleksandar KolarovBuongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanNapoliNemanja MatićRomaSerija ATorinoŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara