Didije Dešan (©Reuters)
Didije Dešan (©Reuters)

Čekajući svetskog šampiona: Vise Varan, Menjan, Kimpembe, Genduzi, Ndombele, Klaus...

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 09:53

Povrede prave probleme selektoru Francuske

Didije Dešan inače nije bio pristalica proširenja spiskova na 26 igrača, ali ovog puta pravilo Fife, usvojeno i na predlog srpskog selektora Dragana Stojkovića, mnogo će mu koristiti, jer na dan kada će Francuzi objaviti tim za Mundijal mnogo je nedoumica u vezi sa zdravstvenim biltenom. Stoga nije nemoguće da Dešan večeras objavi i spisak od 25 igrača i ostavi jedno upražnjeno mesto za slučaj nužde.

Rafael Varan, Presnel Kimpembe, Majk Menjan, Lukas Ernandez, Luka Dinj, Žil Kunde, Karim Benzema – svi oni su u manjoj ili većoj meri osetili blage povrede i zabrinuli selektora Trikolora. Sve do ponedeljka će naravno imati mogućnosti da ih zameni i zato će, samo primera radi, Kunde izvesno biti na spisku.

Izabrane vesti

Dobre šanse ima i Ernandez, u protekla četiri dana je odigrao dve utakmice za Bajern i čini se da je povreda prošlost. Doktor Frank Le Gal je izjavio i da se Dinj oporavlja. Benzema je u protekle tri nedelje odigrao svega 28 minuta protiv Seltika, teško da će biti na terenu i protiv Kadiza, ali trebalo bi da bude spreman za prvi meč na Mundijalu, protiv Australije.

Varan, Kimpembe i Menjan su u težoj poziciji. Varan je doduđe optimista, dok Kimpempbea muči Ahilova tetiva, a to je vrlo neugodan problem. Štoper Pari Sen Žermea insistira da bude na terenu u nedelju protiv Oksera kako bi pokazao da je spreman. Ali šta ako ne izdrži? Menjanu je najgore, on zbog lista nije igrao od 22. septembra. I neće protiv Fjorentine za vikend.

U njegovom odsustvu, gol Francuske mogli bi da brane Alfons Areola, Alban Lafont i 37-godišnji veteran Stiv Mandanda.

FRANCUSKA U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA - KVOTA 4,00

Pol Pogba i N’Golo Kante su već otpali, od stanja Varana i Kimpembea zavisiće i koliko će minuta imati Vilijam Saliba i Dajo Upamekano, pa i da li će poziv stići na adrese Benoe Badijašila i Ibrahima Konatea. U timu će svakako biti Kunde, dva Ernandeza i Benžamen Pavar.

Nada se i Dinj, dok je mnogo neizvesniji status Marseljovog Žonatana Klausa, dok je Ferlan Mendi maltene precrtan posle očajne partije u porazu od Danske (0:2). Mada, ako Varan i Kimpembe uprkos povredama budu na spisku možda Dešan odluči da povede i deset defanzivaca.

U vezi, Adrijen Rabio, Orelijen Čuameni i Jusuf Fofana su sigurni, dok će za dva mesta konkurisati Eduardo Kamavinga, Žordan Veretu i Mateo Genduzi, kome se daju najmanje šanse. Tangi Ndombele igra odlično u Napoliju, ali će verovatno ipak ostati u Francuskoj.

Dilema nema kad je reč i napadu, jer uz Benzemu će biti Kilijan Mbape, Antoan Grizman, Kingsli Koman – čak i ako u poslednje vreme ne igra previše – Kristofer Nkunku, Usman Dembele i Olivije Žiru.


tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara