(Reuters)
(Reuters)

Čelsi traži „devetku“: Petorica su kandidata, među njima i Vlahović

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 10:37

Sprema se još jedna velika kupovina

Otkako je američki biznismen Tod Boli došao na čelo kluba, Čelsi je za godinu i po dana potrošio preko milijardu evra na kupovine igrača. A rezultati su sve gori i gori...

To neće sprečiti Amerikanca da nastavi da troši, a Čelsijev prioritet na fudbalskoj pijaci je dovođenje centarfora. Iako su potrošili ogroman novac na pojačanja u prethodna tri prelazna roka, Plavci i dalje nemaju vrhunsku „devetku“. Od napadača su tu samo letnje pojačanje Nikolas Džekson i njihovo dete Armando Broja. Evidentno je da Čelsiju fali „devetka“ svetske klase, a ostrvski medij nagoveštavaju da bi ona mogla da dođe već ove zime. Ako ne sada, onda sigurno na leto.

Izabrane vesti

Sastavljena je i lista kandidata da pojačaju napad dvostruskog prvaka Evrope, a na njoj je i srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Čelsijev prvi pik je Viktor Osimen. Iako je Nigerijac nedavno potpisao novi ugovor sa Napolijem do 2026. vredan čak 10.000.000 evra po sezoni, takođe je ubacio i otkupnu klauzulu u visini od 120.000.000 evra. Obzirom koliko Čelsi plaća otkako je došao Boli, to nije previsoka cena i ne bi bilo čudo da londonski klub plati Napoliju pomenutu cenu. Osimen je više puta ranije isticao da mu je Premijer liga cilj i ovo bi mogla da bude idealna prilika. Doduše, mnogo verovatnije na leto nego sada jer Osimen učestvuje sa reprezentacijom na Kupu afričkih nacija.

Slična priča važi i za njegovog zemljaka Viktora Bonifejsa iz Leverkuzena. On je trebalo da igra na šampionatu Afrike ali se povredio i odsustvovaće do aprila što isključuje januarski transfer. Ipak, Čelsi bi već sada mogao da pripremi teren za letnji transfer ako se odluči za Bonifejsa.

Realnija varijanta za leto je i Dušan Vlahović koji se trenutno borui za duplu krunu sa Juventusom. Prodaja usred sezone bi značajno ugrozila šanse Stare dame za trofeje. Ipak, klupski menadžment je odavno podvukao da ne postoji igrač koji nije na prodaju i da će sve dobre ponude biti razmatrane. I letos se Čelsi interesovao za Srbina, Juve je bio raspoložen za trgovinu ako Plavci ponude Lukakua plus  pare i tu se završilo.

Ako se Čelsi odluči da mu je napadač neophodan već ove zime u pokušaju da spasi sezonu, onda dvojica igrača imaju dobre šanse za transfer.

Švedski napadač Viktor Đekereš blista otkako je letos prešao iz Koventrija u lisabonski Sporting. Dao je 20 golova i upisao 10 asistencija na 23 meča. Sporting ga se ne bi tako lako odrekao osim u slučaju da neko plati otkupnu klauzulu. A ona iznosi tačno 100.000.000 evra. Pristupačno za Čelsi.

Istu cenu ima i irsko čudo od deteta Evan Ferguson iz Brajtona. Iako je u novembru potpisao novi ugovor sa Galebovima, direktor Pol Barber je tom prilikom istakao da nije isključena prodaja u slučaju dobre ponude. Ferguson bi bio dugoročno rešenje za napad Čelsija.

Kako god se okrene, Plavci će morati ozbiljno da odreše kesu i dovedu centarfora koji garantuje golove i svetliju budućnost. Sa Džeksonom i Brojom trenutno u špicu, to nije realno.



tagovi

Evan FergusonViktor ĐekerešDušan VlahovićViktor BonifejsViktor OsimenZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara