Romeo Lavija (©Reuters)
Romeo Lavija (©Reuters)

Čelsijeve funte primamljivije od Liverpulovih: Posle Kaiseda i Lavija odjavio Redse zbog Plavaca

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 18:43

Pouzdani mediji prenose da je mladi vezista Sautemptona odabrao Stamford Bridž kao narednu destinaciju

Odjeknulo je kada su engleski mediji obelodanili da je Liverpul pobedio Čelsi u licitaciji za Mojzesa Kaiseda, kao i da će platiti rekordnih 111.000.000 funti (oko 129.000.000 evra) za njegove usluge Brajtonu. Ipak, došlo je do velikog preokreta, jer se mladi vezista obećao Plavcima još ranije, pa su podigli ponudu (oko 133.600.000 evra) i izvesno je da će ga preseliti u svoje redove.

Liverpulu je očajnički bila potrebna zamena za Fabinja koji se preselio u Al Itihad, a kako je iznenada propala priča oko Kaiseda uprkos rekordnoj ponudi, kao opcija je ostao Romeo Lavija iz Sautemptona, kojeg jure već neko vreme. Sveci su odbijali ponude sa Enfilda, ali kako se izjalovio transfer ekvadordskog fudbalera iz Brajtona, rešili su na Enfildu da ispune uslove kluba sa Sent Merisa. Uzalud...

Izabrane vesti

Naime, kako prenosi dobro obavešteni Dejvid Ornštajn sa Atletika, Lavija je poput Kaiseda takođe odlučio da se pridruži Čelsiju! Dva kluba su u odličnim odnosima i dogovor oko obeštećenja ne bi trebalo da bude problem. Suma od oko 50.000.000 funti (58.000.000 evra), uz bonuse, biće dovoljna da Sveci pruže ruku Plavcima i otvore 19-godišnjem vezista vrata ka transferu na Stamford Bridž.

Lavija je bio blizu prelaska na zapad Londona još početkom minule sezone. Čelsi je u smiraj prelaznog roka navodno nudio pomenutu sumu Sautemptonu za njegove usluge, iako je iza sebe imao oko 400 minuta na terenima Premijer lige. Uprava Sotona je to glatko odbila jer ga je samo par meseci ranije i potpisala, ali sada će izgleda moći da dobije isti novca za mladog fudbalera. Sada mu je i daleko potrebniji u Čempionšipu.

Talentovani Belgijanac je ponikao u akademiji Anderlehta, ali je još u julu 2020. prešao u omladinski pogon Mančester Sitija. Potom je u julu prošle godine prešao u Sautempton za 12.300.000 evra. Sveci su ispali iz Premijer lige, Lavija nije igrao na prva dva meča u drugom rangu, a sada je na putu da zajedno sa Kaisedom pojača vezni red Plavaca.

Čelsijev ceh za tekući prelazni rok će nakon transfera mladih fudbalera Brajtona i Sautemptona iznositi skoro 400.000.000 evra (oko 394.000.000). U klub su prethodno stigli Kristofer Enkunku iz Lajpciga, Aksel Disasi iz Monaka, Nikolas Džekson iz Viljareala, Lesli Ugočukvu iz Rena, golman Robert Sančez iz Brajtona i talentovani Brazilac Anželo iz Santosa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Romeo Lavija

Obaveštavaj me

Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara