FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Čiča Mandanda pravio čuda protv Embapea, ali za glupost svoje odbrane nije imao rešenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 23:18

Vremešni čuvar mreže blistao na Parku prinčeva, zaustavio penal prvoj zvezdi Pari Sen Žermena i ostvario pet uspešnih odbrana, ali nije mogao ništa u situaciji iz 40. minuta, koja je odvela Svece u finale Kupa Francuske – 1:0

Legendanrni Stiv Mandanda prošle nedelje je proslavio 39. rođendan, ali mu refleksi još uvek savršeno funcionišu i u stanju je da brani na vrhunskom nivou. Dugogodišnji čuvar mreže Olimpika iz Marselja, već dve godine je standardan u Renu, a večeras je bukvalno pravio čuda u polufinalu Kupa Francuske protiv Pari Sen Žermena. Ipak, ni čudesne intervencije, ni odbranjeni penal Kilijanu Embapeu, nisu bili dovoljni da bi se sastav Žilijena Stefana našao u velikom finalu. Sveci su do pobede došli pogotkom u 40. minutu, kada je udarac Embapea na putu ka golu pogodio loše postavljenog Varmeda Omarija i prevario vremešnog čuvara mreže gostujućeg tima – 1:0 (1:0).

Sve ostalo je Mandanda uspeo da zaustavi. Imao je pet uspešnih intervencija, uključujući i pročitani jedanaesterac velikoj zvezdi svetskog fudbala u 37. minutu utakmice, pa je bez premca bio najistaknutiji akter meča, bez obzira što je njegova ekipa ostala bez finala u kojem će se Parižani za trofej boriti protiv preporođenog Liona. Mandanda

Izabrane vesti

Pomenuti Omari se pošteno potrdudio da naudi svojoj ekipi, pošto je upravo on, skrivio taj pomenuti jedanaesterac, oborivši Embpea na ivici kaznenog prostora. Mandanda nije samo pročitao Embapeov udarac, već se radilo o izuzetnoj paradi. Napadač PSŽ-a uopšte nije traljavo šutnuo, lopta je išla u sam desni ugao Renovog gola, ali se Mandanda fantastično bacio i sprečio vođstvo domaćina. Čak i tri minuta kasnije, kod odlučujućeg gola, iskusni golman je išao ka lopti, ali joj je nesrećni Omari promenio pravac i poslao je u suprotan ugao.

Doduše, Ren nije imao za čim da žali u ovoj utakmici, jer je imao samo dva pokuašaja preko Arnoa Kalimuenda, Svi ostali događaji bili su vezani za obračun napadača Pari Sen Žermena i svmogućeg golmana gostiju. Mandanda je još na početku meča na izuzetnan način odbranio jedan pokušaj, a potom i još jedan na startu drugog poluvremena, pa treći u 58. minutu. Sreću domaćih napadača pokušao je da promeni Marko Asensio u 79. minutu, ali je i tada golman rođen u Zairu bio na pravom mestu.

Veliko finale Kupa Francuske biće odigrano 25. maja u Lilu.

Uskoro opširnije...


tagovi

Stiv MandandaKilijan EmbapeKup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara