Dajte Zvezdu da se igramo: Dva gola Mituljikića, Kahvić nastavio teror, OFK gazi ka eliti

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 19:12

Zvezdin Kosta Nedeljković sprečio prvi poraz Grafičara. Inđija savladala Mladost

Dajte Zvezdu da se igramo”, euforično su, verovatno i malo šaljivo, pevali navijači OFK Beograda, njih nekoliko desetina koji su doputovali na Ub da uživaju u novoj pobedi Romantičara. U trećem kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije stradalo je Jedinstvo (3:0), a i ova nova tri boda potpisala su, to je već praksa kad je OFK u pitanju, baš deca Crvene zvezde.

Dvostruki strelac za klub sa Karaburme bio je Nikola Mituljikić, dok se između njih ugurao i pogodak Aleksandra Kahvića, već peti njegov u uvodna tri kola, jer ne zaboravimo da je proteklog vikenda het-trikom ispratio Metalac.

Izabrane vesti

U ta tri kola, OFK je postigao već devet golova, primio samo jedan i svima pokazao da je rešen da dogodine zaigra u elitnom društvu, jer ne deluje da bilo ko može da ga isprati. Uostalom, od danas su Romantičari usamljeni na čelu tabele, jer se Grafičar, još jedan tim koji se prvenstveno oslanja na Zvezdinu decu, prvi put okliznuo.

Desilo se to u malom gradskom derbiju protiv Radničkog sa Novog Beograda – 1:1 na kraju, mada je Grafičar dugo strepeo, jer je posle velike greške Filipa Vasiljevića, dao loptu u noge Jasinu Nurediniju, Radnički dugo čuvao prednost. Međutim, u 79. minutu odličan centaršut Viktora Radojevića je na suprotnoj stative sačekao Zvezdin bek Kosta Nedeljković, koji maksimalno koristi promenu pravila o dvojnoj registraciji, pa ove sezone u Mozzart Bet Superligi igra za crveno-bele, a u rangu ispod za Grafičar.

U trećem sudaru dana, prvenac za Inđiju, koja je na komšijskom gostovanju u Novom Sadu savladala Mladost GAT sa minimalnih 1:0. Strelac jedinog gola na meču bio je Aleksandar Desančić sa penala sviranog nakon što je  Marko Kerkez, po oceni sudija, oborio Toplicu Grbovića.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, 3. KOLO

Subota

OFK Vršac - Smederevo 1:1 (0:1)

/Kilibarda 69 - Panić 3/

Mačva - Radnički SM 3:0 (2:0)

/Pejović 22, Radunović 42, Novaković 74/

Metalac - Tekstilac 0:0

Nedelja

Jedinstvo Ub – OFK Beograd 0:3 (0:1)

/Mituljikić 1, 47, Kahvić 40/

Radnički Novi Beograd – Grafičar 1:1 (0:1)

/Nuredini 10 – Nedeljković 79/

Mladost GAT – Inđija 0:1 (0:0)

/Desančić 79pen/

Ponedeljak

20.00: Dubočica - RFK Novi Sad



tagovi

Radnički Novi BeogradGrafičarAleksandar KahvićNikola MituljikićKosta NedeljkovićFK InđijaInđijaOFK BeogradJedinstvo UbMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara