Darmštat mučio Lajpcig pred Zvezdu: Simons u padu, Openda se diže, vratio se Olmo

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 17:38

Bajer Leverkuzen i Štutgart nastavili s pobedama, Union Berlin s porazima

RB Lajpcig čeka Crvenu zvezdu u dobrom ambijentu. Posle dva vezana remija Red Bulovo mezimče konačno je stiglo do pete pobede u šampionatu, što predstavlja lepu uvertiru za predstojeći okršaj sa crveno-belima u Ligi šampiona (sreda, 25. oktobar). Darmštat se sasvim pristojno suprotstavio mnogo snažnijem protivniku, na momente bio i bolji rival, ali na kraju uspeo da dođe samo do časnog poraza - 1:3.

Raspoložen je bio Lois Openda, dvostruki strelac, koji je trenutno u najboljoj formi od svih igrača Lajpcig. Prvi gol postigao je čim se krenulo sa centra, nije prošlo ni punih 60 sekundi, dok je drugim, u 72. minutu, rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Darmštat je pružio jednu od boljih partija otkako se vratio u Bundesligu; čak je uspeo 'da uzme loptu gostima' (55 odsti poseda); borili su se Ljiljani lavovski, pa su to i skupo platili (sva tri štopera dobila žuti karton, plus trojica od četvorice veznih igrača), međutim na kraju mogu da budu ponosni na svoje izdanje. Presudio je daleko veći individualni kvalitet.

Marko Roze posložio je u svoju uobičajenu 4-2-2-2 formaciju sledećih 11 igrača: Blasvih - Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum - Hajdara, Kampl - Forsberg, Simons - Poulsen, Openda.

Relativno rano (62. minut) šansu su dobili i Lukas Klosterman, Niklas Zajvald, Kristof Baumgart, da u samom finišu Roze na teren posle duge pauze poslao i Danija Olma.

Ćavi Simons je u blagom padu forme, to je očigledno, dok je Timo Verner u poslednjim trenucima propustio šansu da pobedu učini ubedljivijom. Beni Šeško danas nije dobio šansu.

Bajer Leverkuzen ostaje lider i nakon osme runde. Na uvek neugodnom gostovanju u Volfzburgu (2:1) tri boda doneo je bekovski par Džeremi Frimpong - Aleks Grimaldo. Holanđanin je prvo pogodio za 1:0, pa sjajno asistirao Špancu u 62. minutu za konačnih 1:2.

Uspeo je Niko Kovač da zaustavi Viktora Bonifejsa, solidno su se Vukovi branili, sveli lidera ispod njihovog proseka udaraca u ovkvir gola (osam), ali i pored svega dve lopte su ipak završile u njihovoj mreži. Ovo je 11. put u nizu da Lever postiže najmanje dva pogotka.

Štutgart se veselio u Berlinu protiv posrnulog Uniona (3:0), no mogao bi mnogo skupo da plati taj trijmf, pošto se najbolji igrač Švaba i prvi strelac Evrope u ovom času - Seru Girasi povredio. Girasi je postigao 15. gol u sezoni u 16. minutu, a onda u 30. morao da izađe zbog povrede.

Bez obzira na to, Štutgart je preko Silasa Vamangituke i Denisa Undava u finišu uspeo da potvrdi trijumf.

Ovo je osmi poraz čete Ursa Fišera u svim takmičenjima. Ekipa koja se do pre nekoliko meseci šepurila premijernim učešćem u Ligi šampiona sada je na dva boda od zone ispadanja.

Frajburg u četvrtak dolazi u Bačku Topolu, gde ga čeka duel sa TSC-om. Nisu momci Kristijana Štrajha u sjajnoj formi, ali protiv Bohuma su uspeli nekako da slave posle preokreta - 2:1. Ritsu Doan i Vinčenco Grifo sa penala bili su strelcu...

BUNDESLIGA – 8. KOLO

Petak

Dortmund - Verder 1:0 (0:0)

/Brant 68/

Subota

Darmštat - RB Lajpcig 1:3 (1:2)

/Kempe 32pen - Openda 1, 72, Forsberg 24/

Frajburg - Bohum 2:1 (1:1)

/Doan 26, Grifo 45+2 - Pasijensija 15/

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 1:3 (1:3)

/Bajer 3 - Marmuš 11, Knauf 23, Skiri 45+3/

Union Berlin - Štutgart 0:3 (0:1)

/Girasi 16, Silas 81, Undav 88/

Volfzburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:1)

/Lakroa 41 - Frimpong 13, Grimaldo 62/

18.30: (9,00) Majnc (5,90) Bajern (1,30)

Nedelja

15.30: (2,45) Keln (3,60) Borusija Menhengladbah (2,95)

17.30: (2,45) Hajdenhajm (3,50) Augzburg (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara