David Silva (©Reuters)
David Silva (©Reuters)

David Silva propušta derbi sa Barselonom

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.12.20. | 21:48

Španac neće putovati sa ekipom u Kataloniju

Fudbaleri Barselone će u sredu (21.00) dočekati lidera na tabeli španske Primere - Real Sosijedad. Derbi kola na Kamp Nou i prilika za sastav iz San Sebatijana da pokaže da li je sposoban da se uključi u borbu za vrh tabele. Zadatak će im ipak biti dodatno otežan, kako ekipi neće moći da pomogne David Silva.

Iskusni španski vezista ima problema sa mišićima i ostaće u San Sebastijanu kako bi pokušao da se spremni za još jedan važan duel, susret sa madridskim Atletikom naredne sedmice. Silva, koji je letos stigao u klub sa Anoete kao slobodan igrač iz Mančester Sitija, vratio se u stroj minulog vikenda i zaigrao protiv bivšeg kluba Eibara, nakon što je propustio dve utakmice, ali će sada morati ponovo na pauzu, pa će pored susreta sa Blaugranom propustiti i meč sa ekipom Levantea (subota, 18.30).

Izabrane vesti

Nije to jedini problem koji trener Imanol Algausil ima pred duel sa Kataloncima, van stroja su i Migel Anhel Moja, Asijer Iljaramanedi, Ariz Elustondo i Đon Huridi, kao i Mikel Ojarzabal, koji bi u stroj mogao da se vrati za susret sa Levanteom. Ipak, trener ekipe iz San Sebastijana ne očajava.

"Ojarzabal je najbliži povratku, zbog toga će putovati sa nama, kako bi videli narednih par dana na treninzima da li će biti spreman za Levante. Ja sam uvek optimističan. Ova ekipa uvek pokušava da pronađe način da dobije utakmicu, nije bitno sa kim se suočavamo ili kako se protivnik postavi", izjavio je Algausil.

Barsa igra u promenljivoj formi, često su njeni igrači na udaru kritika španskih medija i javnosti, ali trener Sosijedada smatra da su u dobroj situaciji.

"Vidim snagu kod Barse u ovom momentu. Možda nisu konstantni, ali to je zato što ne iskorišćavaju prilike. U svim utakmicama koje igraju, stvore dovoljno šansi da pobede. Dešava se da povremeno ne pogađaju, ali bilo je i mečeva kada su dali pet protiv Real Betisa ili četiri protiv Viljareala. Grizman stvara puno, iako bi mogao da postiže više golova. A Mesi je i dalje najbolji igrač u ligi, izaziva najveću pometnju. Barsa će biti nezaustavljiva kada pronađe pravu formu", izjavio je trener lidera na tabeli španskog šampionata.

Ronald Kuman je na konferenciji za medije uoči ovog susreta istakao da je atmosfera u ekipi dobra.

"Vidim da je atmosfera dobra, tokom treninga i mečeva. Ne vidim probleme između igrača. Juče su napravili Božićnu žurku posle treninga. Bilo je sjajno, piće je samo teklo", izjavio je šef struke Barselone.

Pohvalio je i protivnika Holanđanin.

"Dobar su tim. Vidi se da godinama igraju zajedno. Sviđa mi se kako igraju. Svestan sam da moramo dobro da odigramo i da im sa samopouzdanjem i posedom pravimo probleme. Mislim da će biti otvorena utakmica, tako je bilo prošle godine. Oba tima vole da imaju loptu i da vrše presing, tako da očekujem lepu, otvorenu utakmicu", izjavio je Kuman.

Istakao je i da se Osman Dembele i Ansu Fati dobro oporavljaju, ali da se ne zna kada će biti spremni da se vrate na teren. Dodao je i da mu je drago što je Pjanić nezadovoljan zbog manjka minutaže, jer ne bi bilo dobro da je drugačije, i da će se napornim radom izboriti za priliku. Pohvalio je i mladog Oskara Minguezu, kao i talentovanog Rikija Puđa, koji dosad nije dobio pravu šansu. Za kraj konferencije je prokomentarisao i činjenicu da je Lionel Mesi samo dva gola udaljen od rekorda velikog Pelea po broju postignutih golova u jednom klubu (643).

"To su impresivne brojke. Mislim da klub nikada više neće imati tako efektivnog igrača. Naš napad umnogome zavisi od Lea. Ne znam koliko je samo het trikova postigao, to je neverovatno", naveo je Kuman.


tagovi

Mikel OjarzabalLionel MesiRonald KumanDavid Silva

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara