Danijele De Rosi (AFP)
Danijele De Rosi (AFP)

DDR Vučica ujeda! Odgovor rimske krvi na Murinjov prsten izdaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 22:43

Roma niže pobede sa nekadašnjim kapitenom na klupi, a na terenu blista aktuelni nosilac trake

Dok je Frančesko Toti u Madridu gledao utakmicu Rajo Valjekana i Sevilje (?!), dvojica njegovih mlađih naslednika po rimskoj krvi su na Olimpiku demonstrirali silu i najbolju partiju Rome ove sezone.

Totijev „mlađi brat“ Danijele De Rosi je nedavno od Žozea Murinja preuzeo anemičan i samopouzdanja lišen tim koji je preko noći uspeo da probudi i razmrda. U trećem meču na klupi voljenog kluba je vezao treću pobedu. Rominu najubedljiviju ove sezone, pošto je Vučica „izujedala“ Kaljari i poslala ga na Sardiniju sa punom mrežom – 4:0.

Izabrane vesti

Ako je DDR rimski vojskovođa koji je uspeo da zbije i konsoliduje razbijene legije, onda je Lorenco Pelegrini njegov glavni pretorijanac koji će za komandanta, grb i zastavu prvi da pogine na terenu. Još jedan rođeni Rimljanin, dete kluba i kapiten koji oseća klub poput Totija ili De Rosija, a kod Murinja je bio ubijen u pojam i čak preseljen na klupu. Danas su italijanski mediji lansirali priču da je Murinjo po dobijanju otkaza otišao u svlačionicu i u Pelegrinijev ormarić ostavio prsten koji mu je ekipa poklonila posle osvajanja Lige konferencija. Portugalac je na taj način poručio kapitenu da ga smatra izdajnikom i zaverenikom koji ga je ostavio na cedilu.

Pelegrini je odgovor dao na terenu. I u trećoj utakmici kod novog trenera se upisao u strelce. Prvi put u karijeri je dao gol na tri meča zaredom. De Rosi mu neograničeno veruje, počinje mu svaku i ne menja ga osim ako meč nije rešen. Pelegrini pršti od samopouzdanja i leti po terenu.

Večeras je u drugom minutu načeo Sarde i otvorio Romi vrata najubedljivije pobede u sezoni. Nakon 65 sekundi utakmice i centaršuta Dibale se dobro snašao na petercu i gurnuo loptu u mrežu za Romin uzlet. Potom je Kristante pogodio stativu, da bi Pelegrinijevo dodavanje štiklom Dibala pretvorio u 2:0 u 23. minutu.


Ako je i Kaljari smislio neki plan na poluvremenu kako da se vrati u meč, on je vrlo brzo pao u vodu. Andrea Petanja je igrao rukom i skrivio penal koji je Dibala drugim golom na meču pretvorio u nedostižnih 3:0. Meč je bio rešen i De Rosi je napravio trostruku izmenu, izveo Pelegrinija, El Šaravija i Ljorentea, a uveo mlade snage Bovea, Žalevskog i novajliju Hojsena koji je upotpunio veliko veče Rome. Nakon samo četiri minuta na terenu, holandski tinejdžer je postigao prvenac u Seriji A i glavom zakucao loptu u mrežu posle kornera Paredesa.

Roma je odigrala najbolji meč u sezoni i šok terpaija na klupi očigledno daje rezultat. Danijele De Rosi je popeo Vučicu na peto mesto na tabeli i samo je bod udaljena od Atalante i Lige šampiona. U sledećem kolu Roma dočekuje lidera Inter i biće to prava provera De Rosijevog uticaja i nagoveštaj da li je Roma preporođena. Rim nije izgrađen za jedan dan ali bi De Rosi za nekoliko meseci mogao za igradi ono što Murinjo nije za dve i po godine. Romu u Ligu šampiona.


SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Leče - Fjorentina 3:2 (1:0)

/Udan 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2/

Subota

Empoli - Đenova 0:0

Udineze - Monca 0:0

Frozinone - Milan 2:3 (1:1)

/Soule 24, Maciteli 65 - Žiru 17, Gabija 72, Jović 81/

Bolonja - Sasuolo 4:2 (1:2)

/Zirkze 24, Fabijan 73, Ferguson 83, Salemakers 86 - Torstved 13, Volpato 34/

Nedelja

Torino - Salernitana 0:0

Napoli - Verona 1:2 (0:0)

/Engonge 79, Kvarachelija 87 - Kopola 72/

Atalanta - Lacio 3:1 (2:0)

/Pašalić 16, De Ketelare 43 penal, 76 - Imobile 84 penal/

Inter - Juventus 1:0 (1:0)

/Gati 37 autogol/

Ponedeljak

Roma - Kaljari 4:0 (2:0)

/Pelegrini 2, Dibala 23, 51 penal, Hojsen 59/



tagovi

Danijele De RosiLorenco Pelegrini

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara