Šarl De Ketelare (Foto: Reuters)
Šarl De Ketelare (Foto: Reuters)

De Ketelare zablistao i zakazao megdan sa Milanom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 20:03

Belgijanac sa dva gola doneo pobedu Atalanti u osmini finala Kupa Italije protiv Sasuola

Imaćemo makar jedan derbi u četvrtfinalu Kupa Italije. Atalanta je u osmini finala pred svojim navijačima ubedljivo savladao Sasuolo (3:0) i zakazao megdan sa Milanom na San Siru.

Biće to prilika Rosonerima da se osvete Boginji za nedavni poraz u Seriji A, ali i Šarlu De Ketelareu da se revanšira svom bivšem klubu što ga se olako odrekao i pokazao manjak poverenja.

Izabrane vesti

Upravo je De Ketelare zakazao okršaj svog bivšeg i sadašnjeg kluba u narednoj fazi najmasovnijeg takmičenja Čizme. Belgijanac je protiv Sasuola odigrao verovatno najbolju partiju od dolaska u Bergamo i sa dva pogotka nacrtao put ekipi Đanpjera Gasperinija ka San Siru. Računajući večerašnja dva, belgijski ofanzivac je već na šest pogodaka u svim takmičenjima, a pride ima i četiri asistencije, te nikako neće začuditi ukoliko Atalanta iskoristi opciju otkupa od Milana za nešto više od 20.000.000 evra.

Prvi put De Ketelare je mrežu rivala zatresao sredinom prvog poluvremena, kada je sa protivničkim igračem na leđima prihvatio spuštenu loptu Marija Pašalića i iz okreta, u padu, pogodio bliži ugao, a prednost je duplirao po isteku sat vremena igre, posle majstorskog poteza Alekseja Mirančuka. Rus mu je sa mnogo osećaja, u maniru najboljih vezista sveta, ostavio loptu kao na tacni, a De Ketelare natrčao na nju i poslao je uz prvu stativu.  

Mirančuk je poput De Ketelarea bio vrlo raspoložen, i sam je početkom drugog poluvremena mogao da na vrlo atraktivan način savlada Alesija Kranja, ali je petom uzdrmao prečku. Ipak, petnaestak minuta kasnije uspeo da kruniše dobru partiju pogotkom (baš na asistenciju De Ketelarea), koji je otklonio pitanje prolaska u narednu rundu.

Neroverdi su tek u nadoknadi uspeli da ublaže poraz pogotkom rezerviste Danijela Boloke.

KUP ITALIJE - OSMINA FINALA

Utorak

Milan - Kaljari 4:1 (2:0)

/Jović 29, 42, Traore 50, Leao 90+1 - Aci 88/

Sreda

Atalanta - Sasuolo 3:1 (1:0)

/De Ketelare 24, 63, Mirančuk 71 - Boloka 90+5/

21.00: (1,38) Roma (4,70) Kremoneze (8,50)

Četvrtak

21.00: (1,28) Juventus (5,70) Salernitana (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijesasuoloAtalantaŠarl de Ketelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara