Despotović slobodan: Odbio Zvezdinih 600.000 evra, Božović ga čeka raširenih ruku

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:39

Iskusni golgeter dogovorio sporazuman raskid saradnje sa Rubinom, Tula najrealnija naredna destinacija

Đorđe Despotović je raskinuo ugovor sa Rubinom, koji mu je u dobroj meri kočio odlazak u drugi klub, ali su mu sada širom odrešene ruke. Kao što sto ste već mogli da pročitate na Mozzart Sportu, iskusni golgeter je odbacio ponudu Crvene zvezde iz privatnih razloga, jer želi da ostane u Rusiji odakle mu je supruga. Sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela obavio je direktan telefonski poziv sa Despotovićem i ponudio mu ozbiljnu platu od 600.000 evra na godišnjem nivou, ali i je i odgovor bio više nego jasan, pa su crveno-beli morali da se okrenu drugim opcijama za potencijalnog naslednika Milana Pavkova.

Nekadašnji napadač reprezentativnog kalibra neće dugo čekati na potpis za novi klub, pošto ima brojna interesovanja upravo iz Rusije, od čega je najkonkretnija ona Arsenala iz Tule, čiji bi uskoro dres mogao da zaduži. U tamošnjim medijima pominjala su se interesovanja CSKA iz Moskve, Ahmata i Himkija, ali na kraju je u prvi plan iskočio Arsenal.

Izabrane vesti

Za to je bio zaslužan bivši trener Crvene zvezde i sadašnji strateg kluba iz Tule Miodrag Božović, koji je bio najkonkretniji u pregovorima. Pre nekoliko dana je obavio preleminarne razgovore sa Despotovićem, čime je Arsenal izrazio jasno interesovanje da ga dovede u svoje redove, a sada je došao trenutak da se stvari konkretizuju.

Despotović je pre nekoliko nedelja prebačen u drugi tim Rubina, čime mu je jasno stavljeno do znanja da je slobodan u izboru nove sredine, a danas mu se klub iz Kazanja i zvanično zahvalio na saradnji, pošto je dogovoren sporazumi raskid ugovora.


Napadač iz Loznice je stasao u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali je zaobilaznim putem morao nazad na Marakanu, gde je stigao 2014. godine i na 12 utakmica u svim takmičenjima postigao dva gola. Prethodno je igrao za Spartak iz Subotice i Lokeren, a posle Crvene zvezde nastupao je za Žetisu i Kairat, Astanu i Tobol u Kazahstanu, a u ruski fudbal je stigao 2018. godine, kada je dve sezone igrao za Orenburg. U Rubin je stiugao 2020. godine i u prvoj sezoni postigao 14 golova na 26 mečeva. U ovoj se situacija promenila, pa se na 10 mečeva u svim takmičenjima samo jednom upisao u strelce.



tagovi

Đorđe DespotovićMiodrag Božović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara