Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Donaruma: Odluka da napustim Milan isključivo moja

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 13:41

Ističe italijanski golman da na njegov sud nije uticao agent Mino Rajola

Sa 14 godina je stigao u Milan, sa 16 debitovao u prvom timu zahvaljujući Siniši Mihajloviću. Ubrzo je postalo jasno, na San Siru raste jedan od najvećih bisera italijanskog fudbala. Ipak, šest godina kasnije, Đanluiđi Donaruma je Rosonere, a pritom klub nije zaradio ništa. Konačno se oglasio i tvrdi da je odluka da po isteku saradnje promeni sredinu - samo njegova.

19.30: (3,90) Trabzon (3,50) Roma (1,95)

Izabrane vesti

Dugo su "ratovali" Milan i Donarumin agent Mino Rajola. Natezali se i pre četiri godine oko produžetka saradnje. Isterao je poznati fudbalski radnik svoje i izvkao veliku platu za svog klijenta - 6.000.000 evra po sezoni. Pritom je još jedan član porodice Donaruma stigao na San Siro - njegov stariji brat Antonio.

Tri godine kasnije, krenuli su pregovori oko nove saradnje. Rosoneri su konačno počeli da beleže rezultate dostojne svog renomea. Dugo obećavana Liga šampiona postala je realnost. Činilo se da će se mladi golman obavezati na novu vernost klubu. Svi koji su tako mislili, prevarili su se.

Donaruma je posle maestralnih izdanja na Evropskom prvenstvu parafirao daleko unosniji ugovor sa Pari Sen Žermenom - 12.000.000 evra po sezoni. Iako je opšti utisak da iza njegovog odlaska stoji Rajola, Donaruma tvrdi da to nije slučaj.

"Za određene odluke je potrebno više vremena da sazreju. Uvek sam profesionalne odluke donosio sam. Porodica mi je uvek dopuštala da sam odlučim i podržavala me. Mino takođe. On u potpunosti poštuje želje svojih klijenata i potom uradi sve da njihove zahteve sprovede u delo".

Tvrdi da nije razgovarao sa drugim timovima dok nije napustio Milan.

"Napustio sam Milan i nisam imao kontakte sa drugim timovima. Kunem se. Ali bio sam sigran da će se u slučaju dobrih nastupa na Evropskom prvenstvu neko pojaviti".

Na kraju je kao slobodan igrač pojačao Pari Sen Žermen i postao deo istorijskog prelaznog roka za klub sa Parka prinčeva. Sveci su u par meseci angažovali i Serhija Ramosa, Žoržinja Vajnalduma i Lionela Mesija kao slobodne igrače. Za Ašrafa Hakmija je izdvojeno 60.000.000 evra.

Ističe da će Milan u njemu uvek imati navijača, ali da je želeo da napravi iskorak.

"Milan je moj dom, bio sam tamo osam godina i uvek ću biti njegov navijač. Ipak, život je sačinjen od izbora i ja sam želeo da nastavim da rastem".

Odlazak sa San Sira omogućio mu je da deli svlačionicu sa Mesijem. Tome se ni u snu nije nadao.

"Nisam mogao da verujem da ću se sresti sa njim ovde. Ovo je drim-tim".


tagovi

Đanluiđi DonarumaPari Sen ŽermenMino Rajolaac milan

Obaveštavaj me

Milan
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara