Dva nemačka velikana ponovo u Cvajti

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.05.22. | 16:47

Braunšvajg da zahvali Viktoriji iz Kelna...

Juče poraz, propuštena meč lopta, danas ipak proslava plasmana u Cvajtu! Ajntraht iz Braunšvajga vratio se u drugi rang nemačkog fudbala nakon samo godinu dana provedenih u trećoj ligi i na tome može da zahvali Kajzerlsauternu, koji je danas neočekivano poržen u Kelnu od Viktorije - 0:2.

Kajzer je ovim porazom završio sezonu. Prema prvobitnom rasporedu Đavoli bi u poslednjem kolu trebalo da igraju protiv Turkgudžua iz Minhena, ali kako je taj klub bankrotirao sredinom marta svi njegovi rezultati se brišu.

Izabrane vesti

Tako je Braunšvajg zadržao bod više od Kajzerslauterna i osigurao drugo mesto. Pritom, imaće šansu da tu prednost poveća, pošto idućeg vikenda dočekuje baš Vijktoriju iz Kelna, tim koji mu je doneo promociju.

Biće to lepa prilika za feštu u Braunšvajgu.

Podsetimo, Ajntraht ima titulu iz 1967. godine i jedan je od 12 šampiona Nemačke otkako je osnovana Bundesliga 1963. godine.

Kao prvak treće lige, od ranije je poznato, u Cvajtu se vraća i istočnonemački velikan Magdeburg, trostruki šampion DDR-a i osvajač Kupa pobednika kupova iz 1974. godine.



tagovi

Bundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara