Toma Lemar (©Reuters)
Toma Lemar (©Reuters)

Dve godine i 72.000.000 evra kasnije - Toma Lemar je zaista pojačanje Atletika

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 11:31

Može li Francuz da bude ključ u borbi za titulu?

Stigao je Toma Lemar u redove madridskog Atletika na leto 2018. godine, dogovor sa francuskim fudbalerom Jorgandžije su postigle tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. Jedan od najtalentovanijih francuskih fudbalera plaćen je 72.000.000 evra Monaku (u tom trenutku rekord kluba), a vrlo brzo okitio se i titulom prvaka sveta sa "Trikolorima". Stvari su izgledale idealno, ali...

U prvoj sezoni na Vanda Metropolitanu Lemar je upisao tri pogotka i šest asistencija, sa razlogom je okarakterisan kao jedan od promašaja decenije. U minuloj je situacija bila još gora, 22 nastupa u Primeri i sedam u Ligi šampiona, ali Francuz nije uspeo da se upiše u važnije statističke kolone. Odavno su mediji krenuli da ga sele iz španske prestonice, pominjale su se pozajmice, jer je bilo jasno da Atletiko neće moći da vrati uložen novac, daleko od toga.

Izabrane vesti

Ipak, Dijego Simeone je verovao - možda je i morao jer pravih ponuda nije bilo? - Lemar je ostao u klubu i kako sezona odmiče igra sve bolje. Bio je jako dobar do gradskog derbija sa Realom, jedan je od najboljih igrača Jorgandžija u poslednje vreme, a da je u dobroj formi potvrdio je i protiv niželigaša Kardasara u Kupu kralja. Postigao je sjajan pogodak i bio konstantna pretnja po gol rivala. Dva pogotka i asistencija od početka meseca samo su potvrda iznenadnog uspona forme. Svi su ga otpisali, vezao je 45 mečeva bez postignutog gola, da bi seriju prekinuo protiv Valjadolida petog decembra i od tada igra sve bolje.

"Igra jako dobro, verujte mi. Mi nemamo igrače sa takvim driblingom i udarcem koji on ima u desnoj nozi. Sve to ipak izbledi kada ne igra često, ali nadam se da možemo da mu damo samopouzdanje koje mu je potrebno, jer može puno da nam pomogne", izjavio je Dijego Simeone.

Sam Lemar tvrdi da nikada nije sumnjao u sebe i da ga kritike ne dotiču.

"Nikada nisam sumnjao u sebe. Svestan sam svojih kvaliteta. Kritike su deo fudbala. Moramo da budemo svesni da je to samo fudbal i da budemo mentalno jaki. Trudim se da stvari radim na pravi način i moram da iskoristim sve prednosti koje imam kako bih pomogao saigračima", naveo je francuski repezentativac.

Zbog svega, španski mediji sa pravom predstavljaju 25-godišnjeg vezistu kao jedno od najvećih Atletikovih pojačanja ove sezone. Kolćonerosi su do Madrilenja i poraza od gradskog rivala delovali kao najozbiljniji kandidat za titulu, a ukoliko žele da pomrse račune Realu i Barseloni biće im potrebna sva raspoloživa oružja. Toma Lemar se pokazao kao vredan šraf sa klupe, a kako je krenuo možda bi mogao i da se izbori za status prvotimca. Kada se u obzir uzmu njegova izdanja u Monaku i reprezentaciji Francuske, kao i veliko obeštećenje koje je Atletiko pre dve godine izdvojio za njegove usluge, jasno je da mu je tu i mesto.


tagovi

Atletiko MadridDijego SimeoneToma Lemar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara