Eberl pričao sa De Zerbijem, izlazna klauzula ne bi bila problem...

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 10:57

Ipak, prva opcija ostaje Ćabi Alonso

Naizgled zatišje u Minhenu, ali daleko od toga da Maks Eberl miruje. Njegov prvi radni zadatak kao novog šefa sportskog sektora jeste pronalaženje novog trenera i on se time intenzivno bavi otkako je saopšteno da Tomas Tuhel odlazi na kraju sezone.

Nedavno su nemački mediji javili kako je Bajern odabrao, da je prvi pik šampiona Nemačke Ćabi Alonso - čak je bilo reči kako je i Španac odlučio da će karijeru nastaviti u Minhenu - međutim kao svaki ozbiljan klub, šestostruki šampion Evrope mora da razmišlja i o alternativama. Jer dobro je poznato da u moderbnom fudbalu nikada ne znate šta donosi sutra.

Izabrane vesti

Jedna od njih - Roberto De Zerbi!

"Trenutno ne postoji plan A, B ili C. Ispitujemo tržište, sagledavamo situaciju. Ne smemo da pogrešimo. Potreban nam je čovek koji će se identifikovati sa DNK našeg kluba. Zato smo toliko pažljivi. Taj koji bude odabran mora da zna šta ovaj klub znači, šta želi da postigne i kako da igra", izjavio je nedavno Eberl.

Bild ipak tvrdi da Eberl i te kako ima više opcija. I ne samo to. Sa De Zerbijem je navodno već lično razgovarao, obavestio ga da Bajern motri na njega i da ga vidi kao potencijalnog Tuhelovog naslednika.

"Na italijanskog stručnjaka u Minhenu gledaju kao na trenersku zvezdu u usponu, čija filozofija odgovara klubu", stoji u rekstu pomenutog tabloida.

Prema informacijama britanskog Telegrafa, Roberto De Zerbi ima ugovor sa Brajtonom do 2026. godine, ali u njemu je i izlazna klauzula od 'svega' 14.000.000 evra.

"U Bajernu žele da imaju dužu listu kandidata, da provere različita imena i razgovaraju sa svima njima kako bi dobili što jasniju sliku. De Zerbi je jedno od imena koje je na vrhu te liste".

Navodno, na Italijana motre i Barselona, Liverpul, Mančester Junajted, Čelsi... Ono što mnoge koči u njegovom slučaju jeste činjenica da De Zerbi nikada nije radio u velikom klubu, pa samim tim postoji sumnja da li bi ta njegova filozofija, koja podrazumeva 'kontrolisani haos' na terenu, bila kompatibilna sa ciljevima najvećih klubova, kako bi na nju reagovale velike zvezde i da li bi, naposletku, dala ono što se zove imperativ u takvim sredinama - trofeje.

Podsetimo, De Zerbi je pre Brajtona vodio Šahtjor iz Donjecka, Sasuolo, Benevento, Palermo...

Od ranije je poznato da je jedna od Bajernovih opcija i Sebastijan Henes iz Štutgarta.


tagovi

Roberto De Zerbi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara