Mateo Kasijera
Mateo Kasijera

Eksplozija Matea Kasijere! Kolumbijac seje strah po Rusiji, već ima devet golova u prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 15:18

Nekadašnja želja Crvene zvezde ubedljivo je najefikasniji strelac tamošnje Premijer lige

Zaljuljala se klupa Sergeju Semaku posle vezanih prvenstvenih poraza od Orenburga i moskovske Lokomotive, ali se Zenit ove subote vratio na pobednički kolosek pošto je u 11. rundi savladao poslednjeplasirani Soči – 2:0 (2:0).

Aktuelni šampion Rusije pitanje pobednika rešio je u uvodnih pola sata, a jedan od dvojice strelaca bio je Mateo Kasijera, potvrdivši tako da od starta sezone igra u životnoj formi. A do pre samo nekoliko meseci na njega se gledalo kao na promašenu investiciju Zenita...

Izabrane vesti

Lomila su se koplja oko Matea Kasijere još pre više od godinu dana. Crvenoj zvezdi je bio preko potreban novi napadač i u moru opcija pikirala je baš Kolumbijca. Ali želja nije bila obostrana, Kasijera je igranje u Ligi Evrope ostavio po strani i prihvatio ponudu ruskog šampiona Zenita. I činilo se da je pogrešio.

Samo dva gola u prvenstvu za čitavu sezonu - istina, i šest asistencija - uz limitiranu minutažu nije bio učinak kakav se očekivao od napadača koji je godinu dana ranije terorisao protivničke odbrane u dresu Sočija. Javila se Zvezda i sredinom protekle sezone, ponudila mu ruku spasa, ali je Kasijera bio istrajan u nameri da uspe u Sankt Petersburgu. Vratilo mu se! I te kako jeste! Kolumbijac je sačekao svojih pet minuta, tokom leta se izborio za poziciju startnog napadača i ponovo je strah i trepet za defanzivce širom ruske Premijer lige u kojoj trenutno nema efikasnijeg fudbalera.

Današnji pogodak protiv Sočija, inače, njegovog bivšeg kluba, bio mu je deveti od starta prvenstva u deset odigranih utakmica. Santos je zavrnuo sa levog boka na peterac, Sergeev odložio loptu za Kasijeru, a Kolumbijac je iz prve poslao u dalji ugao za kapitalnu prednost Zenita već posle pola sata igre. Prethodno je Klaudinjo iz penala u 9. minutu načeo trenutno najgori tim ruskog šampionata.

Računajući i ruski Kup, Kasijera već ima dvocifren učinak, pošto je tresao i mrežu Ahmata, a upisao je i pet asistencija u svim takmičenjima. Nema sumnje da će posle ovakvog starta 26-godišnji napadač ciljati nagradu najboljeg strelca šampionata pošto je već umakao najbližim pratiocima. Prvi je Fedor Čalov iz moskovskog CSKA sa šest pogodaka.

Inače, u startnim postavama dva tima našao se i po jedan srpski fudbaler - u redovima Sočija Ivan Miladinović, dok je svih 90 minuta za Zenit odigrao Strahinja Eraković.

RUSIJA 1 – 11. KOLO

Subota

Ural - Lokomotiva Moska 2:2 (1:1)

/Begić 12, Bicfalvi 53 – Dzjuba 5, Sulejmanov 90+6/

Soči - Zenit 0:2 (0:2)

/Klaudinjo 9pen, Kasijera 30/

15.30: (2,10) Baltika (3,45) Orenburg (3,50)

18.00: (1,63) Krasnodar (3,80) Rostov (2,50)

Nedelja

13.00: (2,90) Nižnji Novgorod (3,25) Krilja Sovjetov (2,50)

15.30: (1,53) Dinamo Moskva (4,10) Fakel (6,50)

18.00: (2,00) Ahmat (3,45) Rubin (3,80)

18.00: (2,30) Spartak Moskva (3,45) CSKA Moskva (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Zenit Sankt PeterburgMateo Kasijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara