Fabinjo (©Reuters)
Fabinjo (©Reuters)

Fabinjo nije na spisku putnika za Nemačku, Henderson jeste: Liverpul ima listu potencijalnih zamena

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 12:48

Brazilac izgleda sve bliži Al Itihadu, sprema se i teren za dovođenje pojačanja

Arapska fudbalska groznica preti da sve više ogoli evropski fudbal i ostavi ga bez određenog kvaliteta. Sve je više top igrača koji se odlučuju za odlazak u nepoznate vode, vođeni zovom novca koji dosad nisu mogli ni da zamisle ili je bar bilo dosta teško razmišljati o istom, a kako stvari stoje sledeći u redu za avion u jednom smeru je i Fabinjo.

Ostrvom je snažno odjeknula vest da se Brazilac nije našao na spisku putnika za predsezonski kamp u Nemačkoj. Atletik je među onim uvaženim medijima koji su ovu vest potvrdili i ukazali na to da je sve spremno za Fabinjov transfer u Al Itihad za 52.000.000 evra. To je izgleda novac koji Liverpul ne bi želeo da propusti.

Izabrane vesti

Istovremeno, govori se i o tome da je na listi putnika Džordan Henderson. Kapiten Liverpula je meta Al Itifaka u kojem je trener odnedavno Stiven Džerard i nudi mu se ogroman novac, odnosno 42.000.000 evra na godišnjem nivou što on sam ne želi da odbije.

Problem je u tome što klubovi ne mogu da se nađu oko obeštećenja. Arapi su prvo tražili da Henderson raskine ugovora, dok Redsi insistiraju na obeštećenju od 25.000.000 evra. Al Itifak je onda ponudio upola manju svotu novca za otkup, na šta Liverpul ne pristaje.

Svakako, to što je Henderson na spisku putnika ne mora ništa da znači i sve lako može da se okrene u korist njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju...

Što se Fabinja tiče, nekoliko izvora u Velikoj Britaniji tvrdi da Liverpul već duže vreme merka potencijalne, dugoročne zamene za iskusnog vezistu. Na toj listi nije Mojzes Kaisedo koji nije označen kao igrač od interesa za klub. Želje su Sofijan Amrabat, Rajn Gravenberh, Kalvin Filips i Romeo Lavija koji se nedavno pominjao.

Amrabat već tri godine za hleb zarađuje u Fjorentini gde se pozicionirao kao jedan od bitnijih igrača u timu. Ušao je u poslednju godinu ugovora, mada ima opciju produžetka na još godinu dana, mada je stvar u tome što ima malo iskustva igranja na najvišem nivou. Holanđanin iz redova Bajerna je u Minhen stigao prošle godine za 18.500.000 evra, ali nije ostavio jak utisak. Niti se naigrao. To bi Liverpul hteo da iskoristi kako bi ga dobio za manje novca. Filips je zaboravljen u Sitiju, nije imao preveliku ulogu pa ne bi bilo iznenađenje da opet promeni sredinu, dok je po nekim najavama Lavija možda i najbliži... Ali, sve je to u domenu rekla-kazala.

Svakako, izgleda da smo sve bliži odlasku još jednog fudbalera iz Premijer lige u Saudijsku Arabiju...


tagovi

FabinjoDžordan HendersonLiverpulLetnji prelazni rok 2023Al ItihadAl ItifakRomeo LavijaRajan GravenberhSofjan AmrabatKalvin Filips

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara