Fabinjo i Žoao Feliks (Reuters)
Fabinjo i Žoao Feliks (Reuters)

Saudijci opkolili Liverpul: Hoće li i Fabinjo stopama Sergeja i Rubena Neveša?

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 02:10

Al Itihad spremio skoro 50.000.000 za Brazilca koji bi mogao da postane peta najveća prodaja u istoriji Liverpula posle Felipea Kutinja, Luisa Suareza, Rahima Sterlinga i Fernanda Toresa

Zajahali su prebogati klubovi iz Saudijske Arabije Liverpul i ne puštaju. Prvo je, doduše kao slobodan igrač sa Enfilda otišao Roberto Firmino skućivši se u Al Nasru, potom je Al Itifak Stivena Džerarda na adresu Džordana Hendersona adresirao astronomsku ponudu i platu od 42.000.000 evra godišnje, a sada Al Itihad želi da baci u iskušenje Redse i uz više nego pristojnu naknadu im otme još jednog veznog fudbalera.

Ngola Kantea i Karima Benzemu su doveli za džabe (nije bilo obeštećenja, ali ko zna kolike bonuse za potpis su dobili Francuzi), zatim su preplatili portugalsko krilo iz Seltika Žotu sa 29.100.000 evra, a najnovija meta im je univerzalni vojnik Jirgena Klopa, Fabinjo. Za Brazilca su spremili 40.000.000 funti, ili oko 47.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sa 29 godina i ugovorom do 2026. godine Fabinjo je i te kako na ceni, a Liverpul bi potencijalnom prodajom zaradio čak i malo više nego što ga je leta 2018. platio Monaku. Pritom je Fabinjo bio vrlo važan šraf na sredini terena u osvajanju Lige šampiona i Premijer lige. Klop ga je povremeno koristio i kao štopera, a Fabinjo je upisao 219 nastupa za Redse uz 11 golova i 10 asistencija.

Ukoliko Liverpulov odgovor bude odričan biće to jer trenutno nema alternativu za svoju šesticu. Međutim, od starta prelaznog roka velikan sa Enfilda merka Sautemptonovu zlatnu koku i supertalentovanog Belgijanaca Romea Laviju (19) koji je u minuloj sezoni pokazao da i kao 18-godišnji tinejdžer može da odgovori zahtevima Premijer lige. Međutim, ne bi bilo pametno da se čitave sezone osloni na dvojicu klinaca na tako odgovornoj poziciji, budući da je tu i Stefan Bajčetić.

Biće interesantno i šta na ponudu sa Bliskog istoka ima da kaže Fabinjo koji bi poput mnogih koji su se u međuvremenu tamo skućili mogao finansijski da obezbedi pokolenja. Hoće li fudbaler pred kojim je zasigurno još nekoliko sezona fudbala na vrhunskom nivou poći stopama Sergeja Milinkovića Savića, Rubena Neveša, pa na kraju krajeva i Marcela Brozovića iako je Hrvat odugovlačio sa transferom čekajući Barselonu.

Liverpul je u aktuelnom prelaznom roku već potrošio 112.000.000 evra na Dominika Soboslaja i Aleksisa Makalistera, dok u kasnu nije ušao ni cent od transfera igrača. Dakle, svež kapital je neophodan. Ukoliko se priča rasplete u pravcu rastanka Fabinja i Liverpula, Brazilac će postati peta najveća prodaja u istoriji Liverpula posle Felipea Kutinja (135.000.000, Barselona), Luisa Suareza (81.720.000, Barselona), Rahima Sterlinga (63.700.000, Mančester Siti) i Fernanda Toresa (58.500.000, Čelsi)


tagovi

Letnji prelazni rok 2023FabinjoAl ItihadLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara