Fudbaleri Steaue (Foto: Shutterstock)
Fudbaleri Steaue (Foto: Shutterstock)

FCSB juri sedmu vezanu recku sa novim trenerom, ali udara u najjači bedem prvenstva - Hadžijev Farul

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.11.21. | 13:54

Sastav iz Bukurešta gostuje u Konstanci u 13. kolu rumunske Lige 1

Posle nešto slabijeg perioda, vratio se FCSB na pobedničke staze i serijom od šest trijumfa bacio rukavicu u lice Krajovi u borbi za drugo mesto - Kluž je ipak daleko ispred zasad. Moraće ipak ekipa iz Bukurešta da nastavi sa dobrim rezultatima, a priliku da upiše sedmi vezani trijumf u prvenstvu imaće večeras protiv Farula iz Konstance (19.30).

19.30: (3,25) Farul Konstanca (3,10) FCSB (2,35)

Izabrane vesti

Posle debakla u debiju sa Klužom (1:4), FCSB je zalečio rane ubedljivim trijumfom u gradskom okršaju sa Dinamom. Deklasirao je komšije (6:0) i započeo seriju pobeda. Redom su potom padali Krajova 1948, Akademika Klinčeni, Čindija, Mioveni i Arđeš - pet pobeda uz gol-razliku 10:3. Dobri rezultati poklopili su se sa dolaskom Edija Jordaneskua na klupu.

Za rivala ima ekipu Farula, koja sedi na osmom mestu na tabeli sa šest bodova manje. Sastav legendarnog Georgija Hadžija može biti zadovoljan dosad odrađenim, posebno na defanzivnom planu. Tim iz Konstance može da se pohvali da zajedno sa Klužom ima najbolju odbranu u ligi (osam primljenih golova). Brinu ipak poslednji rezultati. Na minulih pet mečeva u ligi upisana su dva trijumfa i tri poraza.

Ipak, imaće FCSB problema da produži pobednički niz, jer i dalje ima kadrovskih problema. Ovaj duel je prvobitno odložen zbog širenja zaraze virusom korona u svlačionici ekipe iz Bukurešta. U zvaničnom saopštenju je obelodanjeno da je čak 12 igrača u izolaciji, od čega osmorica prvotimaca: Konstanin Budesku, Andrej Vlad, Darijus Olaru, Denis Haruc, Paulo Vinisijus, Risto Radunović, Joan Dumiter i Klaudiju Kešeru.

Izgleda da je većina ipak dobila negativne testove i da je spremna da pomogne ekipi da nastavi sa serijom pobeda. Rumunski GSP najavljuje Vlada, Vinisjusa, Radunovića, Olarua, Budeskua i Kešerua u startnih 11.

Strateg FCSB-a Jordanesku se nadao da će meč ponovo biti odložen.

"Očekuje nas težak meč, protiv ekipe koju veoma poštujemo, jer ima dobro definisanu filozofiju i identitet. To je tim koji se trudi da igra lep fudbal, koji je baziran na dobrom protoku lopte, iz kojeg pokušava da stvori situacije za postizanje golova. Farul je pritom postao i tim sa najboljom odbranom u ligi. Kada pogledate tabelu, vidite i da kod kuće imaju maksimalan broj bodova. To nam ukazuje da nas čeka težak meč. Iskreno, nadao sam se da će i ovaj duel biti odložen. Zahvalan sam zbog prethodnog odlaganja, iako ne bi trebalo da budem srećan. Na kraju su samo pravila ispoštovana. Ne vidim da nam je iko učinio uslugu".

Hadži napominje da će njegovoj ekipi biti potrebno da odigra iznad mogućnosti protiv veoma kvalitetnog protivnika.

"Dočekujemo ovaj meč posle predivne pobede, meča u kojem smo igrali jako dobro i čeka nas protivnik sa veoma talentovanim igračima. FCSB je jako dobro organizovan tim, koji je u poslednje vreme beležio odlične rezultate. Šteta je što neće biti publike, bilo bi bolje da je uz nas. Nadam se da će moji igrači odigrati dobro i da će nadmašiti sebe, kako bi došli do tri boda".

RUMUNIJA - ZAOSTALI MEČ 13. KOLA

Četvrtak

19.30: (3,25) Farul Konstanca (3,10) FCSB (2,35)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

FCSBFarulRumunija 1Rumunija liga 1Georgi Hadži

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara