Gajić bio odličan, pa promašio u penal ruletu: Zenit osvojio Superkup Rusije

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.07.23. | 18:51

CSKA bio bolji u regularnom delu, ali nije izdržao u penal seriji (0:0, 5:4)

Zenitova strahovlada u Rusiji se nastavlja. Protivnik Crvene zvezde na nedavnom Prezident Kupu u Sankt Peterburgu, mučio se u duelu protiv moskovskog CSKA. Bio je osvajač Kupa Rusije, sa Sašom Zdjelarom i Milanom Gajićem u startnoj postavi, bolji rival tokom regularnog dela. Promašili su Armejci solidan broj šansi, da bi na kraju Zenit slavio posle penal serije – 5:4.

Videlo se i u meču protiv Crvene zvezde da Zenit još nije dostigao optimalan nivo forme. Mučila se i danas ekipa Sergeja Semaka, i što je za šampiona Rusije porozno, nije imao šut u okvir gola za 100 minuta fudbala.

Izabrane vesti

Nekadašnji bek Crvene zvezde Milan Gajić igrao je odlično protiv Zenita. Imao je sve dobre prilike, čak i dobro putirao, ali je briljirao Zenitov golman Mihael Keržakov. Posle skoro 100 minuta igre, odlučivali su penali. Izvođači u prve četiri serije bili su uspešni na obe strane (Malkom, Sutomorin, Mostovoj, Bakaev - Čalov, Gajič, Nababkin, Zabolotnji), da bi onda Keržakov odbranio udarac Milana Gajića.

Međutim, dramu je nastavio iskusni Akinfejev koji je odbranio udarca Sergejeva. Opet je na scenu stupio Keržakov jer je zaustao udarac Ermakova, da bi osmi Superkup Rusije Zenitu doneo Renan Panjenkom.


tagovi

Milan GajićSaša Zdjelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara