©Reuters
©Reuters

Gde Žezus stade, Saka produži: Arsenal rutinirao Sevilju, Andalužani u nadoknadi uputili jedini udarac ka golu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 23:00

Tobdžije demonstrirale nadmoć i rutinski savladale španski klub (2:0)

Porazi u Liga kupu i Premijer ligi očigledno su uticali da se Arsenal probudi i drugi put u osam dana savlada Sevilju (2:0), a ulogu junaka od pvređenog Gabrijela Žezusa koji je Andalužane slomio u Španiji preuzeo je Bukajo Saka. Inspirisani ofanzivac londonskog kluba u 30. minutu je iskoristio fenomenalnu loptu u prostor Žoržinja i asistirao Leonardu Trosaru za vodeći gol, dok je u 64. rutinskom egzekucijom prektično otklonio sve dileme po pitanju ishoda i ukrasio dominantno veče domaćina.

U kojoj meri je Arsenal bio nadmoćan na najbolji način oslikava podatak da je Sevilja prvi i jedini udarac ka golu rivala upisala u sedmom minutu nadoknade, ali je pretnja Marijana Dijaza bila dovoljna tek da gosti poprave skromnu statistiku.

Izabrane vesti

Borba izabranika Mikela Artete i Dijega Alonsa delovala je poput borbe mačke i miša, a pasivnnu postavku gostiju Tobdžije su kaznile posle 30 minuta igre. Fenomenalno je Žoržinjo loptom kroz sredinu uposlio Saku koji je nesebično sa desnog boka poslao loptu u srce šesnaesterca i na tacni poslužio Trosara.

Gol belgijskog reprezentativca trasirao je put u željenom smeru iz perspektive domaćina koji je nastavio da održava pritisak na defanzivu Sevilje. Bezidejna igra Andalužana mogla je da bude kažnjena i znatno ranije drugim golom, međutim ono što njemu i saigračima nije polazilo od ruke od gola Trosara, Saka je uspeo iz munjevite akcije u 64. minutu. U situaciji kada su svi akteri osim Marka Dmitrovića bili na polovini domaćina, Zinčenko je izveo aut posle kojeg je Martineli poslao loptu u prostor za Saku, a engleski reprezentativac je demonstrirao brzinu i hladnokrvnost te je posle prodara izbacio iz igre Pedrosu i rutinski matirao srpskog golmana.

Uz novi trijumf Arsenal je stigao do sume od devet bodova, četiri više od PSV-a i Lansa, dok je Sevilja ostala na samo dva te će se za pomak i očuvanje sna u evropsko proleće boriti na svom terenu u narednom kolu protiv holandskog predstavnika. Tim iz Ajndhovena je večeras savladao Lans, a trenutak odluke ispostavio se gol Luka de Jonga u 12. minutu. Kapiten PSV-a na asistenciju Bakajoka neodbranjivo je gađao glavom i doneo svom timu dragocena tri boda.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA B

Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)

/Trosar 29, Saka 64/

PSV - Lans 1:0 (1:0)

/De Jong 12/



tagovi

Bukajo SakaArsenalPSV AjndhovenSeviljaLiga šampionaLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara