Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Godinu dana bez Siniše: Najveći nikada ne umiru

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 14:56

I nikada neće biti zaboravljeni

Godinu dana prošlo, a deluje kao da je bilo juče. Tačno 365 bez Siniše Mihajlovića, bez čoveka koji je poslednje četiri godine života proveo u lavovskoj borbi sa leukemijom i uprkos tome što je dobio nekoliko bitnih rundi čime je pokazao da i te kako vredi boriti se, na kraju je izgubio.

I danas živi sećanje na Mihu, na jednog od najboljih srpskih fudbalera svih vremena. Njegova porodica, nekadašnji klubovi i prijatelji čuvaju sećanje na asa koji je znao da postigne het-trik iz slobodnog udarca, na lik i delo velikog fudbalera i čoveka.

Izabrane vesti

Na društvenim mrežama osvanule su poruke sećanja na nekadašnjeg fudbalera Borova, Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Sampdorija je za susret sa Ređijanom u Seriji B spremila dresove sa Sinišinim likom, njegova bivša supruga Arijana dobila je poziv da bude gost na stadionu Renato Dal'Ara za susret Bolonje i Rome. Ma koliko bilo teško prihvatiti, život teče, ali sećanje ne bledi.

Podsetimo, prvi znaci zdravstvenih tegoba pojavili su se 2019. godine, kada je Siniša osetio određene bolove. Tada je prva pomisao bila da je sve posledica premora zbog intenzivnog trčanja. Ipak, kada se vratio poslu u Bolonji, poslednjem klubu koji je vodio kao trener, doktori su predložili detaljnije preglede. Dijagnoza je bila devastirajuća.

Miha nije krio svoje zdravstveno stanje, izašao je pred novinare i rekao istinu. I najavio pobedu. Uspeo je u tome, ali se opaka bolest navraćala toliko puta da je izmorila nekada temperamentnog levonogog bombardera i oduzela mu život.

Nikada se nije predavao, čak i kada je bilo najteže pokušavao je da bude uz tim, uz igrače, navijače i klub. Hranio se njihovom energijom, podrškom koju su mu davali na svakom koraku. Šalio se Valterom Zengom, svađao sa Đan Pjerom Gasperinijem. Izgledalo je nakratko da je ostavio terapiju za sobom, ali je onda u martu 2022. godine usledio novi šok. Pokušao je još jednom, borio do poslednjeg daha i izdahnuo 116. decembra prošle godine.

“Važno je zapamtiti da se u najtežim trenucima borio i da nikada nije odustao, da će ostati u mom sećanju, u sećanju brojnih ljudi. Bila je čast i privilegija poznavati ga i deliti vreme sa njim“, izjavio je Tijago Mota, Mihajlovićev naslednik na klupi Bolonje.

Rođeni ratnik, borac. I pakleno dobra levica.



tagovi

Siniša Mihajlović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara