(©Starsport)
(©Starsport)

Golmani kao da izgube kompas protiv Mladosti! Zvezdin i Dinamov učenik 'skuvao' dva gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 18:17

Drugo kolo zaredom suparničke ‘jedinice’ prave velike greške, Novosađani ovog proleća došli do šest pobeda i drastično uvećali šanse da opstanu…

Ludo je bilo juče u Šapcu i Užicu, a danas u – Novom Sadu. Ne samo danas, već čitavog proleća. Sve se okrenulo za 180 stepeni. Jesenas Mladost bezmalo nikoga nije mogla da pobedi – upisala tri boda samo u duelima sa Mačvom i Kolubarom – tonula je ka trećoj ligi, sve vreme bila pri samom dnu, ali se situacija preokrenula.

Ne da Mladost više nije tim koji ‘porađa’ trijumfe, nego ih niže. Otkako je Mozzart bet Prva liga nastavljena, ostvarila ih je šest, poslednje dve uz velike greške golmana. Kao da izgube kompas protiv novosadskog kluba. U prošlom kolu Bojan Brać iz Tekstilca nije znao kuda je pošao, zalutao je u vremenu i prostoru posle izgubljenje lopte, da bi Kolubarin čuvar mreže danas šprimio gol u svoj ugao i dao vetar u leđa domaćinu. Orkanski. A, to se ne propušta – 3:1 (2:0).

Izabrane vesti

Šta protivnički golmani rade protiv Mladosti poslednjih sedmica… Pa, podseća na paranormalne pojave. Dragan Kokanović je posle jedne takve mogao da se ušeta u gol da je hteo protiv Tekstilca iz Odžaka, dok je Tomaš Trajković lošim postavljanjem zida i procenom ko će šutirati – ili je možda do sunca koje mu je bilo u lice? – gurnuo Kolubaru ka ponoru.

Izuzetno bitnu ulogu odigrao je učenik Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama. Stajao je Damjan Daničić kraj lopte, namestio se da tuče preko živog zida, a na kraju je Miljan Vukadinović smestio loptu u ugao Tomaša Trajkovića. Ostao je na kolenima…

Bio je to samo početak. I za Mladost, ali i za Damjana Daničića i pogotovo Miljana Mrdakovića.

Igračima novosadskog kluba su se odvezale noge, počeli su fudbaleri Mladosti da ‘crtaju’ po terenu. Kombinovali su po levom boku, a kaciju je završio – Đorđe Šunjra. Opet je bek rođen u zagrebu umešao svoje prste, ‘skuvao’ je još jedan špogodak i Mladost je mogla lakše da diše.

Jordan Ivanović je Kolubari dao kakvu takvu nadu, ostao je sam kao duh u kazennom prostoru nakon što je pao Luka Drobnjak. Zatresao je mrežu, međutim, radost je bila kratkog daha. Sudbinu je gostima zapečatio – Miljan Vukadinović. Nekadašnji igrač Vojvodine je u prošlom kolu overio pobedu, a sada je sa dva pogotka doprineo tome da bodovi ostanu u srpskoj Atini.

Sve što je bilo potrebno jeste da ćušne loptu, jer ostatak posla odradio je Đorđe Šušnjara. Sačuvao je loptu, u prijemu okrenuo čuvara i poslužio čoveka koji bez ikakve dileme ima kvalitet da igra u najvišem rangu srpskog fudbala.

Mladost ima najimpresivniji niz, uz užičku Slobodu, od ekipa iz donjeg doma, a u gornjem će se do samog kraja voditi ljuta bitka za ulazak u Mozzart Bet Superligu. Inđija je počela da posustaje, izgubila je i derbi protiv Jedinstva sa Uba, međutim, korak i dalje drži. Konsolidovala se posle neuspeha i dobila oba Radnička. Prvo onaj iz Sremske Mitrovice, a zatim i beogradski – 4:0 (0:0).

Radnički sa Novog Beogarda je čak imao i bolje prilike u prvom poluvremenu, nisu bile kolosalne, ali nije bilo ni svejedno domaćem timu. Ipak, druga pesma se pevala u nastavku kada je Inđija dodala gas. Pregazila je goste.

Lazar Vuković bio je najzaslužniji što Radnički nije poveo, očistio je ispred Lazara Stojanovića u poslednji čas, da bi potom kardinalne greške na sredini terena skupo koštale Beograđane. Dva puta su gubili loptu, ostajao je brisan prostor i Inđija ga je – koristila. Sevnule su dve kontre, prvu je prelepim lobom završio Slaviša Stojanović, iz druge nije bio tako precizan.

Ali, beogradski Radnički je bio reš pečen.

Ubrzo je Aleksandra Desančić zasekao u peterac, a Vasilije Janjić je ćušnuo loptu u mrežu. Radnički nije imao snage, potrošio ju je i doživeo težak poraz. Novi blickrig Inđije! Dva gola za tri minuta u završnici. Stefan Mihajlović je poslužio Miroslava Maričića, da bi tačku na meč stavio Nikola Popović.

Metalac je propustio priliku da uhvati voz za plej-of, nije bio ni u konkurenciji pred poslednje kolo. Ali, od svih timova koji će se boriti za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi se, uz Dubočicu, nalazi u najboljih poziciji. Crta je podvučena, a tim iz Gornjeg Milanovca je pobedom nad RFK Novim Sadom napredovao dve pozicije – 4:2 (2:0).

Preskočio je Kolubaru i Vršac, ali imao je dosta poteškoća da na svom bunjištu dođe do tri boda, iako je sredinom drugog dela imao velikih 3:0. Marko Mirić je realizovao jedanaesterac, da bi Novosađani u roku od nekoliko minuta spakovali dva komada i opasno pritisnuli domaćina. Ali je Abel Abah doneo mir i spokoj Metalcu.

PRVA LIGA SRBIJE, 30. KOLO:

Subota:

Jedinstvo Ub - Dubočica 2:0 (0:0)

/Karikari 52, Zubairu 72/

Mačva - OFK Beograd 1:1 (0:1)

/Abdulai 90+2 - Georgijević 1/

Sloboda - Grafičar 1:1 (0:0)

/Mijung 87 - Vukičević 56/

Smederevo - Radnički SM 1:1 (0:0)

/Obradović 87pen - Vićentijević 31/

Nedelja:

Inđija - Radnički Beograd 4:0 (0:0)

/Stojanović 49, janjić 57, Maričić 84, Popović 87/

Mladost GAT - Kolubara 3:1 (2:0)

/Vukadinović 30, 55, Šušnjara 43 - Jovanović 53/

Metalac - Novi Sad 4:2 (2:0)

/Bulatović 11, Žakula 18, Mirić 51pen, Abah 74 - Derviši 54pen, 59/

Ponedeljak:

16.00: Vršac - Tekstilac



tagovi

Radnički BeogradFK InđijaMozzart Bet Prva liga SrbijeMladost Novi SadKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara