Gotovo: Osijek prodao najtalentovanijeg hrvatskog špica u Bundesligu

Vreme čitanja: 1min | čet. 12.01.23. | 17:02

Izvisili Dinamo i Gladbah...

Augzburgova upornost se konačno isplatila. Dugo je Dion Drena Beljo (20) vagao je dugo, imao nekoliko otvorenih ponuda na stolu, čak se u jednom momentu zahvalio Bavarcima, da bi večeras došlo do velikog preokreta i konačne odluke. Nakon što mu je mladi stručnjak Enriko Masen objasnio kakvu mu je ulogu namenio, jedan od najtalentovanijih hrvatskih igrača prihvatio je da se preseli u Bundesligu.

Germanijak piše o detaljima velikog posla. Navodno, Osijeku na ime obeštećenja sleduje 3.000.000 evra čisto, deo dolazi kroz bonuse, a potom i potencijalnih 15 odsto od iduće prodaje.

Izabrane vesti

Za Drenu Belja tokom leta ozbiljno interesovanje pokazivala je Borusija iz Menhengladbaha, velike napore da do njega dođe činio je i zagrebački Dinamo, međutim na kraju je prevagu odneo detaljan plan razvoja koji su mu Nemci predstavili. U prevodu, ubedili su ga da je za njegovu karijeru najbolje da na vreme počne da igra u jednoj od najjačih liga na svetu.

Snažni centarfor (1,95m) prerastao je hrvatsku ligu (HNL). Ove sezone postigao je devet golova na 19 utakmica, a otkako igra u tamošnjoj eliti mrežu je tresao 24 puta.

Beljo večeras privatnim avionom leti u Nemačku. Tokom sutrašnjeg dana trebalo bi da prođe lekarske preglede i stavi paraf na višegodišnji ugovor.


tagovi

Dion Drena BeljoZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara