Trenutak kada je Grčka primila treći gol protiv Norveške (©YouTube)
Trenutak kada je Grčka primila treći gol protiv Norveške (©YouTube)

Grčki defanzivci najnetalentovaniji u Evropi, svi im daju po pet golova..

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 11:12

Posle Norveške i Španije, ovog ponedeljka od 21.00 časova će i Island pokušati da pobedi Helene na šampionatu Starog kontinenta za omladince (igrače do 19 godina)

Grupna faza Evropskog prvenstva za omladince završiće se ovog ponedeljka utakmicama 3. kola B grupe. Ipak, već sada može da se konstatuje da je najveće razočaranje čitavog turnira Grčka, koja je prošla gore čak i od domaćina Malte. Grci ne mogu da se domognu polufinala sve i da pobede Island u poslednjem kolu od 21.00 čas, a kako su prošli posle prva dva meča, Heleni će biti zadovoljni ako ne budu deklasirani.

Posebno je se obrukala odbrana Grčke, koja je trebalo da bude najjači deo sastava koji trenira Anastasios Teos. Po pet golova su Helenima postigli i Norveška (5:4, na poluvremenu bilo 5:0) i Španija (5:0).

Izabrane vesti

Teos je posle kraha u 1. kolu, koje su Grci videli svoju ključnu utakmicu za plaman u polufinale, potpuno rotirao poslednju liniju. Međutim, protiv osmostrukog šampiona Evrope na omladinskom nivou, Španije, prošao je isto.

Protiv Norveške na golu Grka je stajao čuvar mreže PAOK-a Dimitrios Monastirilis, na levom beku je igrao Nikos Delijanis, desno Haralampos Georgijadis (obojica takođe PAOK), doks u štoperski tandem činili Aleksios Kalogeropulos (Olimpijakos) i kapiten Atanasios Prodromitis (Panatinaikos). Posle toga je protiv Španije među stativama stajao čuvar mreže mladog tima Intera Nikolaos Botis, Georgijadis je prešao na levog beka, dok je desnog igrao Dimitrios Keramicis iz Rome. Štoper je ponovo bio Prodromitis, ali ovog puta u paru sa Delijanisom.

21.00: (3,90) Grčka (3,50) Island (1,95)

Posle dve petarde Grci su bez teoretske šanse da se domognu druge pozicije. Španija je u B grupi siguran polufinalista sa šest bodova, Norvežani imaju četiri. Zato, Islanđani još mogu do drugog mesta, ako savladaju ubedljivo Grčku (barem sa dva gola razlike), a Norvežani izgube od Španije.

Dakle, mladi Vikinzi su veoma motivisani večeras. Island se relativno dobro držao protiv Španije, iako nadigran izgubio je sa prihvatljivih 2:1. Posle toga je pogotkom Egerta Gudmundsona (Stjarnan) u 89. minutu isčupao 1:1 protiv Norveške.

S obzirom na to koliko je odbrana Grčke kritična, ne bi bilo preveliko iznenađenje ako Island trijumfuje večeras i ostvari svoj cilj. Pogotovo kada se uzme u obzir to što su se na omladinskom nivou Grčka i Island sastali samo jednom na takmičarskoj utakmici, 2019. godine u kvalifikacijama za EP, kada je bilo 5:2 za Vikinge!

Ko god bude prvi na tabeli B grupe igraće u polufinalu protiv Italije, dok će drugoplasirani na veoma opasnu selekciju Portugalije.

U19 EVROPSKO PRVENSTVO – 3. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Portugalija – Malta 2:1 (1:0)

/Fale 8, Gonsalves 75 – Tuma 72/

Italija – Poljska 1:1 (1:1)

/Hasa 34 – Stržalek 8/

GRUPA B

Ponedeljak

21.00: (3,90) Grčka (3,50) Island (1,95)

21.00: (1,37) Španija (4,90) Norveška (8,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

EP U19EURO U19Evropsko prvenstvo U19reprezentacija Grčkereprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara