Foto: Reuters
Foto: Reuters

Gvardiola i Stons saglasni: Zadovoljićemo se bodom, patili smo posle penala

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 19:48

"Dvadesetak minuta je bilo poput cunamija koji morate da preživite. Voleli bismo da smo pobedili, ali mogli smo i da izgubimo", izjavio je trener Mančester Sitija

Imali su prednost, dva puta pogađali okvir gola i propustili još nekoliko prilika, ali u Mančester Sitiju su zadovoljni osvojenim bodom u derbiju 28. kola Premijer lige na Enfildu.

U razgovoru za Skaj Sports posle utakmice, trener aktuelnog šampiona Evrope i Engleske Pep Gvardiola istakao je kako će rado uzeti osvojen bod na Enfildu. Španski stručnjak istakao je kako je njegov tim bio bolji u prvom poluvremenu, ali da je posle penala njegov nivo igre značajno opao.

Izabrane vesti

"Počeli smo jako dobro, ali oni su neverovatan tim. Mi smo imali svoje trenutke, oni svoje. Način na koji igraju nije lak. Prihvatićemo ovaj poen. Bili smo u naletu u prvom poluvremenu, imali smo puno šansi. I nakon što smo skrivili penal počeli smo da patimo. Bila je ovo dobra utakmica za gledaoce", izjavio je Gvardiola.

Kako bi podigao svoj tim, Pep je sredinom drugog dela posegao za izmenama i iz igre izveo Kevina De Brujnea. Nije se ta odluka svidela belgijskom vezisti te je ušao u raspravu sa svojim trenerom po izlasku iz igre.

"To je dobra stvar. Imaće narednu utakmicu da pokaže da je u pravu. Potreban nam je igrač koji drži loptu. Ne radi se o presignu. Kovačić je u tome zaista dobar. Bili smo zadovoljni Kevinovom igrom. Nema problema, u redu smo."

Engleski mediji podsetili su Gvardiolu da je ostao na samo jednoj pobedi iz devet utakmica na Enfildu sa Mančester Sitijem.

"Znam koliko je teško na Enfildu. Teško je i na Etihadu, Livepul tamo nije pobedio osam godina. Dokazujemo se, i oni i mi smo neverovatno konkurentni. Više bih voleo pobedu, ali oni godinama dokazuju koliki kvalitet poseduju. Završilo se dobro za sve."

Gvardiola je potom govorio i za BBC gde se osvrnuo na odnos sa Jirgenom Klopom, protiv kojeg je danas odigrao poslednju utakmicu u Premijer ligi, budući da će Nemac na kraju sezone napustiti Liverpul.

"Vratiće se on! Šta mogu da kažem? Učinio nas je boljim timom, a mene boljim trenerom. Voleo bih da se brzo vrati, jer fudbalu je potrebna ličnost poput njega."

Kratko je Španac prokomentarisao i atmosferu na Enfildu.

"Dvadesetak minuta je bilo poput cunamija koji morate da preživite. Velike zasluge Liverpulu. Ponovo su pokazali da je ono što su uradili za naše rivalstvo neverovatno. Znam koliko je teško doći ovde i pobediti. Voleli bismo da smo pobedili, ali mogli smo i da izgubimo. Tako je kako je, idemo kući da se odmorimo i pripremimo za FA kup pre nego što odemo na reprezentativnu pauzu."

Strelac vodećeg gola za Mančester Siti Džon Stons saglasan je sa svojim trenerom po pitanju samog meča i ishoga istog.

"Stvorili smo dosta šansi na početku utakmice i verovatno smo mogli da ih iskoristimo i steknemo dva ili tri gola prednosti, ali to je fudbal. Kada dođete ovde znate šta vas čeka. Osećali smo se pomalo isrcpljeno u svlačionici. Došli smo ovde da pobedimo, ali ovo je tako teško mesto. Mislim da su u drugom poluvremenu oni bili mnogo prisutniji od nas, nekako se izbalansiralo. Zadovoljićemo se poenom", zaključio je Sitijev univerzalac.


tagovi

Pep GvardiolaDžon Stouns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara