Kalvin Filips (©Reuters)
Kalvin Filips (©Reuters)

Gvardiola se izvinio Kalvinu Filipsu što mu je rekao da je debeo

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 09:37

Ako se pogreši jednom u osam godina nije ni toliko loše

Tradicionalno direktan, zbog toga ga uostalom igrači i poštuju. Mada ume i Pep Gvardiole da se zaleti pa smo dobili i retku priliku da ga slušamo kako se izvinjava. I to svom igraču, Kalvinu Filipsu, zbog toga što je prošle sezone rekao da ima problem sa kilogramima.

Filips se tada, a beše to posle Mundijala u Kataru, vratio sa odmora u Njujorku, a Gvardiola mu je odmah saopštio da ima problem s viškom i da ne dolazi na treninge ekipe dok to ne reši. Time je suštinski samo “ozvaničio” ono što se dalo naslutiti: za Filipsa više nije bilo mesta u taboru Građana.

Izabrane vesti

On je sada na pozajmici u Vest Hemu, igra i redovno gubi, ali se baš nedavno osvnuo na taj težak period u Sitiju i rekao da se osetio povređenim zbog načina na koji je Gvardiola vest tada saopštio novinarima. Majka Lindzi je istog trenutka prestala da ide na Sitijeve utakmice.

"Da, žao mi je. Ali izviniti se jednom u osam godina i nije tako loše. Ali izvinjavam mu se. Zaista. Tako mi je žao”, rekao je Gvardiola, a vi sad cenite da li je bio ironičan ili nije.

Jer možda i jeste on bio surov, ali ni Filips više nije dete. A ovde je možda bio i malo neiskreno dete. On naime tvrdi da je o svemu čuo iz medija. Gvardiola uverava – sve mu je bilo rečeno u četiri oka.

Ne, ne, razgovarao sam o tome. Pre svega. Razgovarao sam. Nikada nisam izgovorio nešto pred novinarima a da pre toga to nisam rekao igračima”.

Činjenica je da Siti može i bez Filipsa, koji je proteklog vikenda bio krivac za oba gola u porazu od Notingem Foresta koji je na kraju “začinio” crvenim kartonom. Bio je i akter debakla u kojem je Vest Hem izgubio od Arsenala sa 0:6. Tada je doduše ušao sa klupe, ali javnost ume da bude oštra kada kritikuje igrače u slobodnom padu. Filips uverava da on nije taj i da ga je javnost nepravedno uzela na zub baš posle Gvardiolinih komentara.

To me ne dotiče. Fudbaler sam, živim svoj san, radim ono šta volim. Bio sam u Njujorku tri ili četiri dana posle Katara. Leteo sam ceo dan. Doručkovao, ručao, večerao, sleteo. Spavao lepo tokom leta. I odmah otišao na trening. Ceo dan sam jeo. Zapravo je sve bio nesporazum”, pričao je kasnije Filips.

I dalje nismo sigurni da su se Gvardiola i Filips sasvim razumeli…


tagovi

Pep GvardiolaKalvin FilipsMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara