(©Parma Calcio)
(©Parma Calcio)

Hajduk prodao vezistu Parmi, na račun Splićana leže oko 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 11:37

"Žao mi je što idem, ali ova odluka je najbolja za Hajduk, a samim tim i za mene", poručio je Stanko Jurić

Hajduk i Parma postigli su dogovor, Stanko Jurić novi je igrač Mlekadžija. Zadnji vezni je potpisao ugovor sa Parmom do 2025. godine, a na ime obeštećenja Bili će zaraditi oko 2.000.000 evra.

Jurić je odigrao 93 utakmice za Splićane, postigao je osam golova i upisao pet asistencije, od čega poslednju za gol Marka Livaje protiv Lokomotive u poslednjem kolu šampionata. Bili su tim trijumfom obezbedili izlazak na međunarodnu scenu, a u kvalifikacijama za Ligu konferencije će u drugom kolu igrati sa Tobolom.

Izabrane vesti

Kao i svakog leta, Hajduk očekuje velika rekonstrukcija tima. Najveće pojačanje već je dovedeno. Marko Livaja ostao je u Hajduku, potpisao do 2024. godine i predstavljaće kapitalno pojačanje. Od nejgovog dolaska Bili su postali znatno ubojitiji, a jedan od ključnih poteza bio je priključivanje prvom timu supertalentovanog Stipe Biuka, kao i mladog napadača Marina Ljubičića.

Paulo Tramecani je u međuvremenu napustio klupu Hajduka, a tim je preuzeo Šveđanin Jens Gustafson, koji će imati dosta posla tokom leta kako bi učinio Hajduk konkurentnim za domaće trofeje, što već dugo nije. Transfer Stanka Jurića olakšaće funkcionisanje kluba, a značajan priliv sredstava očekuje se od Marija Vuškovića, koji bi takođe mogao da se preseli na Čizmu.

Stanko Jurić se emotivnom porukom oprostio od splitkog Hajduka.

Želim da se zahvalim svim trenerima, navijačima, doktorima, fizioterapeutima, tetama spremačicama, svima u klubu s kojima sam proveo prekrasne tri i po godine. Više od toga, igranjem za Hajduk ostvario sam svoj san, ovaj klub je za mene uvek predstavljao ogromnu emociju, a ja sam tu emociju nastojao živeti na terenu u svakoj utakmici. Bilo je dobrih i loših trenutaka na tom putu, ali znam da sam za Hajduk uvek davao sve što mogu. Žao mi je što idem, ali ova odluka je najbolja za Hajduk, a ako je najbolja za Hajduk onda je i za mene. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Hajduk kao još bolji igrač. Postoje dobri klubovi, bolji klubovi, svakakvi klubovi. Klubovi u kojima svako od nas želi igrati i čije dresove kupujemo kao djeca. Hajduk meni nije ni dobar, ni bolji klub. On je prva ljubav. On je priča za sebe”, poručio je Stanko Jurić na oproštaju od Majstora s mora.


tagovi

Hajduk SplitParmaStanko JurićItalijaHrvatskaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara