Hit rumunskog prvenstva dočekuje tim koji je bacio šampiona na kolena

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.11.20. | 14:17

Arad i Gaz Metan za kraj 10. kola

UTA Arad i Gaz Metan Medijaš zatvoriće 10. rundu rumunskog šampionata večeras od 19.30. Domaćin je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva i trijumfom nad Gaz Metanom domogao bi se pozicije koja vodi u plej-of.

UTA Arad je sedmoplasirani tim rumunskog prvenstva sa 14 osvojenih bodova, dok se Gaz Metan nalazi na 12. poziciji i zahvaljujući trijumfu nad Klužom pobegao je sa dna i stigao do dvocifrenog broja poena. Večerašnji meč u Aradu biće sudar dva tima koja gaje drugačiji stil fudbala. U duelima u kojima je UTA Arad akter pada jako malo golova i jedna su od najčvršćih ekipa rumunskog prvenstva. Kao po pravilu na Aradovim utakmicama dolazi 0-2 golova, dok Gaz Metanove ulaze u 3+.

Izabrane vesti

Prošla sezona bila je izuzetno uspešna za obe ekipe. Arad je pometlao konkurenciju u drugoj ligi u regularnom delu šampionata i potom se kroz doigravanje plasirao u prvi rang rumunskog fudbala. I tu nije stao. Tim Lasla Balinta je neočekivano dobro ušao u sezonu iako je stajao veliki znak pitanja kako će se snaći u prvoj ligi. Politehnika Jaši jedini je tim koji je uspeo Aradu da uzme meru.

U protekloj sezoni Gaz Metan po prvi put od povratka u elitni rang nije morao da se suočava sa borbom za opstanak. Na kraju ligaškog dela zauzeo je petu poziciju, ali u plej-ofu nije uspeo da održi visok nivo rezultata i izbori izlazak u Evropu. Taj trend dobrih rezultata nisu preneli na novu sezonu.

Stara dama i Crni vukovi spadaju među najmlađe ekipe u Rumuniji, a trener gostiju Žorž Kosta svestan je da ih očekuje težak meč, kao i da je trijumf nad Klužom u prethodnom kolu vrlo važan, ali da njegovi igrači ne smeju da polete.

"Biće to još jedna utakmica protiv vrlo dobre ekipe koja odlično radi svoj posao i uspela je da skupi mnogo bodova. Biće teška utakmica. Naš cilj je da se kući vratimo sa tri boda. Nismo bili najgori tim u prvenstvu pre meča sa CFR Klužom, sada nismo najbolji tim u Rumuniji. To je bila važna utakmica koju smo dobili. Igrali smo dobro, radili tačno ono što smo želeli, i osvojili tri boda za koje se nadam da će nam pružiti samopouzdanje koje nam je potrebno", rekao je šef struke Gaz Metana na konferenciji za medije uoči utakmice sa Gaz Metanom.

Laslo Balint je apostrofirao pobedu Crnih vukova nad aktuelnim šampionom.

"Suočeni smo sa prilično teškim protivnikom, timom koji je uspeo da se oporavi posle lošijih rezultata i nadigra šampiona. Pobedu protiv CFR Kluža je jako malo ljudi očekivalo. Nije svako sposoban da pobedi šampiona. Takođe, mislim da smo i mi dobar tim. Iza nas je niz dobrih rezultata, bili smo uspešni u poslednje dve utakmice", završio je Balint.

UTA Arad i Gaz Metan Medijaš su poslednji put odmerili snage u sezoni 2015/16. u Seriji 2 Lige 2. Gaz Metan je slavio čak tri puta, a jedini bod Arad je izvukao kod kuće, ali u prvom rangu situacija je potpuno drugačija. Arad je tri puta bio bolji, jednom je bilo nerešeno, a u prvoj međusobnoj utakmici odigranoj 7. decembra 1947. Arad je savladao Gaz Metan rezultatom 5:2.

Glavni sudija na večerašnjoj utakmici biće Andrej Moroica, a pomoćnici će mu biti Mirčea Grigoriju i Danijel Mitruci.



tagovi

Rumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara