""
""

I ružno je nekad lepo - pitajte osakaćeni Milan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.17. | 22:38

Velikan na San Siru zabeležio rutinsku pobedu nad Đenovom (1:0) u borbi za Evropu

Kadrovski problemi i činjenica da su nastupili večeras bez sedmorice prvotimaca nisu omeli Milan da zabeleži očekivani trijumf nad Đenovom (1:0) i održi korak u borbi za Evropu.

Izabrane vesti

Ne pitaju se u toj borbi samo Rosoneri, ali je za mladi tim Vinćenca Montele važno da nastavi da pobeđuje i baš u ovakvim utakmicama gradi svoj reting "surovog" egzekutora. Dosta još moraju da uče na San Siru da bi stekli tu rutinu, ali je večerašnji meč pokazatelj u kom smeru treba da se kreću.

Svih 90 minuta držali su fudbalere iz Đenove na distanci, mladi Điđo Donaruma nije se ni oznojio, a Milan je do pobede stigao zahvaljujući Čelancu Matiju Fernandezu koji se u 34. minutu majstorski snašao na pas Lapadule i rutinski samo bocnuo loptu preko golmana Đenove. 

Bio je bolji domaćin u većem delu meča, a pretio je preko razigranog Deulofeua koji je imao nekoliko dobrih šansi, ali je u pojedinim trenucima ispoljio i veliku sebičnost. Na to će Montela morati da mu ukaže narednih dana, jer protiv ozbiljnijih timova nego što je Đenova, takva nonšalantnost ne prolazi.

Ali, imaju domaćini izgovor za malo rezervisaniji pristup, igrali su večeras između ostalih bez Bake, Susa, Bonaventure, Romanjolija, Abatea...

Đenova je na drugoj strani bila loša. Mladi Đovani Simeone jedini je trčao, pokušavao nešto, trudio se, ali bez pravog šuta na gol Milana. Srpski internacionalac Darko Lazović odigrao je šezdesetak minuta, ali bez zapaženog učinka, uklopio se u sivilo Grifona koji bez obzira na poraz ostaju bezbedni u donjem delu tabele.

SERIJA A, 29. kolo

Subota
Torino - Inter 2:2 (1:1)
/Baseli 33, Akva 59 - Kondogbija 27, Kandreva 62/

Milan - Đenova 1:0 (1:0)
/Fernandez 34/

Nedelja
12.30 Empoli - Napoli
15.00 Atalanta - Peskara
15.00 Bolonja - Kjevo
15.00 Kaljari - Lacio
15.00 Krotone - Fjorentina
15.00 Sampdorija - Juventus
18.00 Udineze - Palermo
20.45 Roma - Sasuolo

(FOTO: Action Images)


tagovi

ĐenovaItalijaMatijas FernandezMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara